Dagens rett:  Kalkunfilet med epler

Nydelig søndagskos.

Dagens rett:  Kalkunfilet med epler
Publisert Sist oppdatert
Server kalkunfilet med en nydelig saus laget av eplejuice, litt fløte og konjakk.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 4 stk røde eple
  • smeltet smør tilsatt salt og pepper til pensling
  • Eplesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss brunt sukker
  • ½ stk hønsebuljongterning
  • 2 ½ dl eplejuice
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • Slik gjør du

    1. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

    2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter, eller til steketermometeret viser 68 °C.

    3. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.

    4. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejuice og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og konjakk.

    Server med kalkunfileten med brokkoli, bakte epler, eplesaus og kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no