Dagens rett: Kalkunfilet med epler
Nydelig søndagskos.

Server kalkunfilet med en nydelig saus laget av eplejuice, litt fløte og konjakk.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
- 4 stk røde eple
- smeltet smør tilsatt salt og pepper til pensling
- Eplesaus:
- 2 ss smør
- 2 ss brunt sukker
- ½ stk hønsebuljongterning
- 2 ½ dl eplejuice
- 2 ss rosiner
- 1 ss maisstivelse (maizena)
- 2 ss kremfløte
- 2 ss konjakk
- Slik gjør du
1. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter, eller til steketermometeret viser 68 °C.
3. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
4. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejuice og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og konjakk.
Server med kalkunfileten med brokkoli, bakte epler, eplesaus og kokte poteter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no