Månedens bruker: ~Alwa~!

«Evig optimist» står det under avataren til ~Alwa~, noe som kom godt med da det ble oppdaget at hun hadde hjernesvulst. Nå er hun frisk, og vi er glade for å ha henne som månedens bruker!

Publisert Oppdatert
Selv om ~Alwa~ står oppført med registreringsdato 9.1.2005 har hun vært på Kvinneguiden helt siden starten, det vil si over seks år. I løpet av denne tiden har vi fått lære henne å kjenne som ei positiv jente med humør og sans for humor. Hun er trønder av opprinnelse, men bor i Oslo, og har endelig fått begynt på drømmestudiene, litt senere enn planlagt. Livet tok nemlig en litt annen vending enn det hun hadde forestilt seg. Hun ble alvorlig syk

- Symptomene startet i det små, som en liten influensa som hverken ville gi seg eller slå ut. Så kom en forferdelig hodepine som gjorde meg ute av stand til å jobbe, ute av stand til å gjøre stort i det hele tatt egentlig. Og etter det fulgte lammelser i kroppen, besvimelser og synsforstyrrelser i kjapp rekkefølge.

Etter en periode med mange legebesøk fikk hun diagnosen: Hjernesvulst. Bekymringer og frustrasjoner veltet opp, og hun fikk valget mellom å operere vekk svulsten eller gå gjennom en strålebehandling. Hun valgte operasjonen, som på en side er mer risikabel, men på en annen side en mer varig løsning, siden svulsten da blir fysisk fjernet. Både før og etter operasjonen skrev ~Alwa~ dagbok i Kvinneguidens forum , og under operasjonen haglet det inn med støttende oppmuntringer og hilsener.

Hvor mye betydde forumet for deg i perioden da du var syk?

-En enormt stor rolle. Når kroppen ble satt ute av stand til å gjøre sine vante gjøremål og det sosiale livet sank ned på lik null, var KG stedet jeg kunne ty til for å få frest av meg all sorg og sinne. Og den støtten og oppbackinga jeg fikk her inne var helt hinsides det jeg noen gang tror jeg vil skjønne. Fremmede mennesker som aldri har møtt meg støtta, trøsta og kom med oppmuntrende ord gjennom alle de 13 månedene det stod på. Blomster av en bruker fikk jeg også etter operasjonen, så all medfølelsen var virkelig overveldende og noe jeg alltid kommer til å huske.

Nå i ettertid ser ~Alwa~ at livet har blitt ganske annerledes enn hun hadde planlagt.

-Jeg har blitt plutselig voksen på områder jeg ikke trodde jeg ville bli voksen på i en alder av 25. Det var ikke så greit da det stod på men jeg har lært meg å sette pris på den lærdommen nå og ville aldri vært den foruten, og jeg vet det kan høres litt rart ut med tanke på hva jeg var gjennom. Men i alt negativt som skjer finnes det alltid en positiv side man kan lære av om man bare ser litt etter.

Sneglevenn

Selv om mange kanskje ville hatt mer enn nok med seg selv i en slik situasjon har ~Alwa~ stor omsorg og interesse for mennesker og dyr rundt seg.

-Jeg er glad i mennesker og spesielt barn har en stor plass i hjerte. Jeg er glad i å hjelpe og synes det er viktig å gjøre en innsats for at mennesker man har rundt seg har det bra, uansett om det er mennesker man kjenner eller ikke. Har de det rundt meg det bra, så har jeg det bra også. Dyr er jeg også veldig glad i, både store og små. Noe som har resultert i at sneglebestanden i Sør-Trøndelag er på et rekordnivå i år etter mine store redningsaksjoner langs de trønderske veier, ler hun.

Hva er det beste med Kvinneguiden?

-Det er det lille fristedet mitt. Der jeg kan være meg selv både på godt og vondt. Selvfølgelig blir man veldig bevisst på hva man skriver her inne etter en tid, hvertfall er det slik for meg. Så de mest private detaljene om livet mitt forblir hos meg.Men mine gjøren og laden,koselige, morsomme episoder og til tider frustrasjoner har preget dagbøkene mine de siste årene. Bare 3 personer unntatt KG-venninner vet jeg er her inne og det er alle 3 personer som står meg nær og som respekterer at dette er "mitt" lille luftested, forteller ~Alwa~.

Er det noen tråder du husker spesielt godt?

-Lilleulv sin sjekking-av-purk-tråd var genial, tror ikke jeg fikk gjort stort de dagene den pågikk. Og tråden om hvorvidt Kåre Magnus BerGH var sønnen til Helge H. BeRG , der mail til Se&Hør ble sendt i ren desperasjon var også en godbit, ler hun.

Godisekspert

Når ~Alwa~ blir spurt om hvilke tre ting hun ville hatt med seg på en øde øy beskriver hun seg selv ganske godt:

-Et interiørblad, bestemor, som vel neppe går under kategorien "ting" men hun må med, og en Kvikk-Lunsj, for man kan ikke dra på tur uten Kvikk-Lunsj.

Akkurat Kvikk-Lunsjen er nok ikke tilfeldig, hun er nemlig selverklært godteriekspert, og vet akkurat hvordan godisen skal behandles og fortæres.

-All sjokolade må være kjøleskapskald, sorte krokodiller må daskes i hjel før jeg spiser dem og da går alltid hodet først. Smilsjokolader spises ved at bunnen bites av først, så karamellen inni også kan resten av sjokoladen spises. Noe annet blir jo helt feil kan skjønne..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning