Dårlige forhold

«Det er først når noen dukker opp og føkker med hjertet mitt at det går til helvete»

Heller singel enn i et dårlig forhold, mener Ann Cathrin.

KJÆRESTE: Ikke bli sammen med noen fordi du tror det er deres jobb å utfylle deg, eller fordi det er «kjipt å være singel» Bli sammen med noen fordi de får deg til å føle deg dritbra! Fordi du smiler mer enn før.
KJÆRESTE: Ikke bli sammen med noen fordi du tror det er deres jobb å utfylle deg, eller fordi det er «kjipt å være singel» Bli sammen med noen fordi de får deg til å føle deg dritbra! Fordi du smiler mer enn før. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Ann Cathrin Andersen

  • 29 år.
  • Sosiolog og (nesten) psykolog.
  • Bor i Oslo.
  • Jobber som frilans skribent/journalist.
  • Skriver bok; roman om livets elendighet.
  • Driver blogg om psykologi; www.anncathrina.com.

KOMMENTAR:

Vi snakker om de som er tomme uten kjæreste, hva med de som er tomme med?

«Du er rar as, du dater deg sjæl du.. Hvorfor sier du ikke ja når du blir bedt med ut på date?» spurte en genuint nysgjerrig kompis.

Ja, hvorfor gjør jeg ikke det? Når jeg kan dele ostepopposen med en sjelevenn, hvorfor velger jeg å spise hele posen alene? Også på en lørdag! Jeg kunne jo vært ute og lett etter en som kan utfylle meg.

Er det å sitte i sofaen og spise ostepop i helgene forbeholdt folk i forhold?

Er jeg rar fordi jeg har slettet Tinder selv om jeg er singel?

Uansett hvor fornøyd jeg er, holder det ikke.

Vel, jeg er allerede utfylt jeg, og spoiler: Jeg er min før jeg er noen andre sin.

Ikke alltid bra å være i forhold

Det virker som å være i et forhold er det høyeste vi kan oppnå. Et mål. Jeg syns det er veldig rart. Jeg har faktisk testet forhold flere ganger. Og det er mye av grunnen til at jeg velger å være singel.

Det er slett ikke alltid bedre å være i et forhold.

Jeg ser kritikerroste filmer alene, lager vegetarmiddag for tre og spiser alt, sparer Paradise Hotel episodene fra hele uken og ser alle på fredag kveld. Sånne ting. Noen ganger er jeg ute og drikker øl med vennene mine.

Jeg dater meg selv, jeg dater de fantastiske vennene mine - noen ganger har jeg sex med folk, og jeg storkoser meg.

Elsker meg selv

Fordi jeg elsker meg selv. Jeg mener det. Og jeg elsker ostepop. Jeg elsker antakeligvis meg selv mer enn en kjæreste noen gang har elsket meg. Og når en kjæreste ikke behandler meg bra nok, elsker jeg meg selv mindre.

Jeg legger så mye verdi i disse relasjonene, og mennesker er så lette å stole på. Hvor mye tid de vil tilbringe med meg må jo være en indikator på hvor mye jeg er verdt, tenker jeg feilaktig.

Det at han fortsatt har Tinder selv om vi er i et forhold behøver vel ikke bety noe, tenker jeg feilaktig. Et menneske du er forelsket i har så mye makt, og det kan være livsfarlig om makten er i feil hender. Du skal være tøff for å blomstre i et forhold.

Romantiker

Samtidig er jeg en håpløs romantiker i skjul. I skrivende stund hører jeg på «Amazed» av Lonestar. Når jeg først blir forelsket, faller jeg pladask, og ender opp med å sette vedkommendes behov flere mil foran mine egne. Glem selvrespekt og naturlig kjønnshår - du eier meg.

Det er bare det at jeg er lei av å bli eid selv om det er jeg som tillater det.

Vil være kresen

Etter en rekke mislykkede forsøk har jeg derfor bestemt meg for å eie meg selv. Om jeg møter noen som utfordrer eierskapet er det kjempehyggelig. Det kribler i magen når jeg tenker på alt det hyggelige jeg skal gjøre for min kommende kjærlighet. Det skal bare en del til før jeg deler ostepopposen min med noen igjen.

Det har blitt helt avgjørende at denne personen jeg lar eie meg neste gang gjør det med omhu og omsorg. Jeg har ikke møtt noen som klarer det enda. Da er det et veldig enkelt valg å ta vare på meg selv. For det går helt utmerket.

Det er først når noen dukker opp og føkker med hjertet mitt at det går til helvete.

Det som er kjipt er ikke å være singel, det er å være i et dårlig forhold.

Jeg gleder meg jeg altså, til et forhold. Det er bare avgjørende at personen jeg er sammen med får meg til å elske meg selv mer, ikke mindre, - og gir meg mest av ostepopen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning