NOMINERT TIL SUNN FORNUFT-PRIS

«Du er dum. Du er ekkel. Du er feit. Du er for tynn.»

Camilla aksepterte forferdelige tanker om seg selv.

KROPP: «Jeg har grått, svettet, kjempet. Jeg har dømt og blitt dømt. Jeg har grått, og jeg har gitt opp», forteller Camilla Snoen på sno1.blogg.no.
KROPP: «Jeg har grått, svettet, kjempet. Jeg har dømt og blitt dømt. Jeg har grått, og jeg har gitt opp», forteller Camilla Snoen på sno1.blogg.no. Foto: FOTO: Camilla Snoen
Publisert Oppdatert

Camilla Snoen

  • Blogger på sno1.blogg.no
  • Om bloggen: Bruker bloggen til å skrive om mote, sminke, hverdagene mine, og ting som er viktig for meg.
  • Nominert til Sunn fornuft-pris i kategorien Beste Innlegg

Dette innlegget er nominert til Sunn fornuft-prisen, i kategorien «Beste Innlegg». Mer informasjon om prisutdelingen finner du i faktaboks.

Dette innlegget ble først publisert på sno1.blogg.no under tittelen «Mest komfortabel i eget skinn». Du kan lese det opprinnelige innlegget her.

KOMMENTAR:

Publisert 3. november 2016

Det er alltid en jente der ute som ønsker å bli fortalt at hun er vakker. Jeg vet dette fordi jeg ser henne i speilet hver dag. Jeg ignorerte henne i årevis. Men jeg lærte for hver dag, at hun trengte å bli tatt på alvor.

Denne delen som innerst inne er utrolig vakker, men som jeg ikke klarte å finne.

Jeg har alltid hatt en formfull kropp. Stor rumpe, hips, ingen flat mage, kviser på dårlige dager.

Jeg har brukt sokker i bh'en som tenåring, jeg har stjålet på butikken, jeg har juksa på skoleprøver. Jeg har blitt mobbet, jeg har stått på sidelinjen. Jeg har grått, svettet, kjempet. Jeg har dømt og blitt dømt. Jeg har grått, og jeg har gitt opp.

Altså, lista er lang dere. Og jeg er ikke feilfri. Men dette er merkelapper jeg har akseptert ved meg selv.

Min selvfølelse er enten høy eller lav, slik er det å være menneske, og det har vært sånn lenge. Men dette er okei, i hvertfall nesten. Vi er alle en generasjon som sammenligner, vurderer og dømmer oss selv. Når vi vokser opp dømmer vi ubevisst og spør alltid etter hva vi trenger, istendefor hva som gjør oss til den vi er.

Du er dum. Du er ekkel. Du er feit. Du er for tynn. Du er en taper. Du vil aldri få venner. Du vil aldri oppnå noe. Tenk hvordan livet ville vært om vi ikke brukte alle disse stygge ordene (og dette er bare noen få). Tenk hvordan virkeligheten faktisk ser ut, om vi bare kunne prøvd litt til, det lille ekstra.

I stedet er det bare frykt og bekymringer som har holdt meg tilbake. Usikkerheten har bare vært smerte. Det begrenset meg, og det var ikke noe jeg kunne gjemme meg bak, eller unngå.

Beste Innlegg-prisen

  • I forbindelse med Sunn fornuft-prisen skal Beste Innlegg kåres
  • Det er totalt 10 nominerte
  • Etter at alle er publisert vil du få anledning til å stemme på din favoritt her på Kvinneguiden.no
  • Avstemningen starter 17. november.
  • Vinneren avsløres 28. november
  • Dette er nominerte innlegg nr. 4

Men det må fortsatt være et bevisst valg å begynne å bevege seg fremover og ikke la dette ødelegge livet, må det ikke?

Utseende, klesstil, religion eller personlighet. Uansett hva folk prøver å velge som kan tråkke deg ned. Så vil alltid du være den som passer best i ditt eget skinn. Og det er ikke din feil om noen hater, det er heller de som ikke helt har funnet plassen sin.

For kjære vene, det har da vel for F ikke noe å si om hvor mange likes/followers du har, hvilken størrelse eller hvilket klesmerke du har. Hva med å ha en god helse?

Gode venner, en god familie og et lykkelig liv, istedenfor plastikk fantastisk? Som i bunn og grunn bare er kopier..

Du er vakker. Du er god. Du er ærlig. Du er lojal. Du er ekte.

Kjære alle sammen. Negative ord prøver å komme seg inn i hodet ditt, ja. De vil prøve å manipulere deg så mye at du til slutt vil tro på ordene.

Men husk det når jeg sier det, ord kan skade, men ikke drepe. Ordene som før pleide å såre deg, er bare drittprat fra en annen dritt. Og husk på det!

Til slutt, la være å sammenligne deg selv med andre.

For det er du selv som er din sterkeste konkurrent.

STEM PÅ DETTE INNLEGGET

Syns du dette innlegget fortjener å vinne prisen for Beste Innlegg? Gi din stemme her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning