Quiz om kvinnehistorie

Kan du din kvinnehistorie?

Imponerende hvis du scorer fullt hus på denne!

Hvem er dette?
Hvem er dette? Foto: FOTO: Flickr.com

Kan du din kvinnehistorie?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Dagens feminisme står på skuldrene til tidligere tiders kvinneforkjempere. Hvor god oversikt har du egentlig over de som har kjempet for dine og mine rettigheter før i tiden? De som har stått på barrikadene, som har tatt diskusjon på diskusjon til de helt sikkert ble øre i hodet, de som har bidratt til holdningsendring, de som har gått foran og vist vei, brutt barrierer - og lagt grunnlaget for det samfunnet vi har i dag.

Du synes kanskje ikke vi er kommet langt nok, at vi har en lang vei å gå. Det er fremdeles ikke lik lønn mellom menn og kvinner, det er fortsatt slik at kvinner som stikker seg frem, får mer hets enn menn. Kvinners kropp blir fortsatt brukt til å selge produkter som ikke har noe med kropp å gjøre, og vold mot kvinner begått av menn er fortsatt et stort både helse- og samfunnsproblem.

Husk likevel på at kvinner som ble født for bare noen tiår siden ikke hadde tilgang på selvbestemt abort eller samme fødselspermisjon. For enda lengre siden var det en sensasjon at kvinner var ledere eller prester, og for enda lengre siden var det uhørt at kvinner hadde eiendomsrett over sine egne penger.

Vet du forresten når kvinner fikk lov til å bestemme over egen inntekt?

Eller når Norge fikk sin første kvinnelige statsråd?

Test kunnskapen din i denne quizen, og se hvor mye du har fått med deg av tidligere tiders kvinnekamp.

Vil du ta flere av våre quizer?  Meld deg på Kvinneguidens nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning