Derfor deler verden bildene av Obama og barna

Derfor deler verden bildene av Obama og barna

- Vi trenger flere slike presidenter, sier likestillingsombudet.

MEKTIG MANN: President Obama leker med Ella Rhodes, her i elefantkostymet hun brukte på Halloween, på gulvet av Det ovale kontor. Ella har blitt med pappa Ben Rhodes, som er sikkerhetsrådgiver for presidenten, på jobben.
MEKTIG MANN: President Obama leker med Ella Rhodes, her i elefantkostymet hun brukte på Halloween, på gulvet av Det ovale kontor. Ella har blitt med pappa Ben Rhodes, som er sikkerhetsrådgiver for presidenten, på jobben. Foto: Pete Souza/White House
Publisert Oppdatert

Presidenten og tobarnsfaren Barack Obama, er klar over at han «gjør det bra» hos den yngste delen av befolkningen.

- Ja, de liker meg. Det har nok noe å gjøre med at ørene mine er så store at jeg ser litt ut som en tegneseriefigur, sa han i intervjuet deres i den siste sesongen av Comedians in Cars Getting Coffee.

Ut ifra bildene tatt av husfotografen til Det Hvite Hus ser det ut til at Obama trives godt i deres selskap også.

Det er ikke ofte at vi ser verdensledere kravle rundt på gulvet på kontoret sitt med en baby i armene, eller bøye seg ned for et barn som har lyst til å kjenne på krøllene de har på hodet.

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm syns det helt topp med viktige menn som faktisk tør å utfordre kjønnssteretypene.

- I en verden med trange kjønnsroller, synes jeg disse bildene er befriende. Det finnes mange måter å være mann på. Jeg er glad for at en så mektig mann som Obama bidrar til å vise det.

- Vi trenger flere slike presidenter

Er det noe vi digger, så er det jo menn som viser interesse og empati for andre mennesker - uansett alder.

- Det ikke er noen motsetning mellom å være mann og å vise interesse for små barn. Det er klart det gjør noe med mannsrollen når verdens mektigste mann avbildes med en tiara på hodet, eller på gulvet med et barn i det ovale rom. Vi trenger flere slike presidenter.

Når det er sagt er det ingen tvil om at unge mennesker har vært viktige for Obama også som politiker.

Han jobbet intenst og strategisk for å nå ut til de yngste velgerne da han stilte til presidentvalg i 2008.

Og han slo an. Ifølge Pew Research Center fikk han nesten to tredeler av stemmene fra velgerne under 30 år. Ved gjenvalget fire år senere var han ikke like hot - men de yngre velgerne ble desto viktigere for seieren hans.

Artikkelen og bildeserien forsetter under:

FANGET: President Barack Obama later som om han blir fanget i nettet til Spiderman, som egentlig er sønnen til en ansatt i Det Hvite Hus.
FANGET: President Barack Obama later som om han blir fanget i nettet til Spiderman, som egentlig er sønnen til en ansatt i Det Hvite Hus. Foto: Pete Souza/White House

Samler sine favorittbilder

Aktivisten Michael Skolnik mener også at det er viktig å merke seg hva møtene mellom presidenten og barn betyr - utover at det blir noen morsomme bilder å se tilbake til når den nye presidenten er på plass i januar 2017.

- Jeg vil at mine og alle andre barn skal forstå hvor ekstraordinær president Barack Obama har vært. Jeg håper at de en dag verdsetter hans empati, sjenerøsitet og hans kamp for rettferdighet for alle mennesker i dette landet, sier han til Business Insider.

Han ba derfor sine Twitter-følgere om å laste opp sine favorittbilder av presidenten og barn under emneknaggen #Obamaandkids. En emneknagg som straks ble populær ettersom folk lastet opp det ene mer sjarmerende bildet etter det andre av Amerikas 44. president.

Og det er umulig å ikke komme i godt humør av å se på noen av bildene som finnes!

Scroll deg nedover og se flere fine bilder av USAs øverstkommanderende med morgendagens ledere.

Vil du lese flere morsomme saker?  Meld deg på Kvinneguidens nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Foto: Pete Souza/White House
Foto: Pete Souza/White House
Foto: Pete Souza/White House
Foto: Pete Souza/White House
Foto: Pete Souza/White House
Foto: Pete Souza/White House
Foto: Lawrence Jackson / The White House

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning