Vanskelig vennskap

Er det vanskeligere å få seg gode venner i voksen alder? Og hvorfor er det i så fall slik? Våre forumbrukere diskuterer!

Publisert Oppdatert
Venner kommer, og venner går. Men når man flytter fra de gode gamle barndomsvennene, mister kontakten med studievennene i en hektisk hverdag eller bare vokser fra hverandre kan det virke vanskelig å bli kjent med nye mennesker.

Les også: Flere venner?

Les også: Overrask venninnen din

Les også: Kjedelig vennskap


Akkurat dette diskuterer våre forumbrukere på forumet Samliv og relasjoner

Her er noe av det som kom frem i diskusjonen:

Usikker på nye venninner

"Har i lang tid undret meg over når det ble så vanskelig å finne venner. Jeg mener, jeg har jo venninner, men jeg har ingen skikkelig skikkelig nære. Ingen jeg kan ringe gråtende til om natten. Ingen å dra på hytteturer, og grilltur i skauen med. Ingen som sier det de mener og mener det de sier. Ingen som tar tilbake samtidig som de gir. Siste gang jeg hadde en sånn venninne, var fem år siden. Dessverre klarte vi ikke opprettholde vennskapet med fire timers reisevei, masse unger, gubber og utdannelse imellom. Med de venninnene jeg har rundt meg nå, er jeg alltid usikker. Usikker på hvor mye jeg kan si, usikker på om de blir lei av å høre på når jeg er trist. Jeg legger hele tiden bånd på meg".

"Alle andre" har nok venner

"Det er vanskeligere å få gode venninner i voksen alder, selv om man gjerne vil. Med barn, familie, jobb og forpliktelser er det ikke bare bare å prioritere den tiden det faktisk tar å bli godt kjent. I tillegg så føler i alle fall jeg at "alle andre" har nok venner, de er ikke interessert i flere. Man ønsker jo å kunne ta seg av de som allerede er der, så sånn sett forståelig, men litt sårt likevel når en selv blir stående litt på siden".

Bodde i samme blokk

"Hun jeg anser som min beste venninne, møtte jeg da jeg var 24 år og hun 23 år. Vi var begge gravide, og traff hverandre tilfeldigvis på butikken og kom i prat. Det viste seg at vi bodde i samme høyblokk. Vi brukte noen måneder på å bli kjent med hverandre og har vært uadskillelige siden".

Uærlige venner

"Må innrømme at jeg uansett sliter litt i vennskap, fordi jeg har brent meg på at folk ikke er så ærlige som de sier at de er. De sier at de er ærlige mennesker som snakker fra levra. Men min erfaring, er at overraskende få virkelig er det. Greit, sannheten kan svi, men en løgn svir mye mye lenger".

Gått i forskjellig retning

"Jeg har det på samme måten, men nå er jeg veldig sjenert i tillegg da. Syns uansett at det var lettere å få seg venner da jeg var yngre uansett om jeg var sjenert og hadde noen veldig nære venninner. Har mistet litt kontakten med dem for vi har gått litt i forskjellig retning".

For lite tid

"Folk har stort sett mer venner enn tid, derfor blir det vrient å inngå i nye relasjoner".

Møtes på sparket

"For min del, så er mine nære venner de man sender en melding til og stikker innom. På sparket der og da... Og det synes jeg funker veldig greit. Det er en gjensidig handling".

Prøver å få innpass

"Jeg opplever at de som har mange venner og gode venner, de er ikke interessert i å slippe andre innpå. Har vært ganske alene i flere år, og prøver å få innpass hos en venninnegjeng, men det er ikke lett, da flere av de ikke er interessert siden de har venner. Tror de hadde tenkt annerledes om det var de som stod på utsiden og følte seg alene" .

Les mer og delta selv her! vanskelig_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen