Ti tips til trivsel på jobb

Føler du deg misfornøyd, sliter med mistrivsel og mangler motivasjon? Prøv å gjøre arbeidsplassen til et godt sted å være - et sted du holder humøret oppe.

Publisert Oppdatert
( Kvinnesiden.no)Husk at ingens liv er problemfrie. På samme måte som du skal la jobb være jobb i fritiden din, skal du heller ikke ta med ditt personlige liv på jobb, slik at du kan være fokusert og produktiv. Dersom du er fokusert på personlige problemer er det vanskelig å konsentrere seg om å være fornøyd på jobb.

Lag en jobbe-rede

Du er på kontoret 8 timer hver dag - om ikke mer. Det er sannsynligvis mer tid enn du tilbringer i sengen din. Det er derfor viktig at omgivelsene gir deg ro og fred til å gjøre en utmerket jobb. Gjør kontoret/pulten din til ditt eget, og gjør det selv komfortabel og avslappet i den atmosfæren som i 8 timer hver dag bare er din.

Utvikle et kontornettverk

Samle deg et lite nettverk av mennesker som deler samme bakgrunn eller livsstil som deg selv. Det kan ta vekk mye press å ha noen gode kolleger rundt deg som du kan lufte litt tanker med nå og da - et godt nettverk reduserer stresset ditt.

Spis sunt og drikk mye vann

Tenk på ernæringen din og drikk masse vann - et godt kosthold gjør underverker med energien din. Spis frukt, drikk vann og legg til deg sunne vaner.

Vær organisert

Lag en plan for hver uke, slik at alle mål som gjennomføres kan krysses vekk fra listen - du finner stor tilfredstillelse i alt du kan få gjort unna. Og ved å benytte en arbeidsplan, som i prioritert rekkefølge forteller deg hva du skal gjøre dag for dag, kan du kvitte deg med unødvendig stress og forstyrrelse. Ikke la mailprogrammet stresse deg, bruk hjelpemidler som msn, og husk nå å ta den lunsjpausen¿

En god arbeidsplan kan gjøre degmotivert og holde stress under kontroll, for når du går hjem om ettermiddagen kan du med glede se hvor mye som er gjort av dine oppgaver - og dermed legge igjen jobb på kontoret - for å gå hjem og nyte ditt privatliv.

Beveg deg

Å sitte på et kontor kan være veldig statisk. Det er derfor viktig at du får deg en liten rusletur i løpet av dagen. Reis deg opp, ta en runde og prat med noen eller bare se til at lemmene får beveget seg litt. Klart hode og myk kropp.

Ikke endre dine kolleger

Du kan ikke endre andre mennesker, du kan kun endre ditt forhold til de rundt deg. Ikke la andre mennesker væremåte påvirke deg i negativ retning. Bare se til at du håndterer situasjonen bra og ungår ukomfortable konfrontasjoner. Vær ryddig.

Belønne deg selv

Når du har gjort en god jobb så unn deg en god opplevelse. Spis en god middag med venner, se en god film, ta turen til operaen. På samme måte som dårlige hendelser i privaten påvirker jobben din, vil også de gode opplevelsene merke deg. Gi deg selv ros og belønning.

Pust og fokuser

Ta deg en liten pause foran skjermen til å puste godt inn og godt ut. Ta blikket vekk fra skjermen og fokuser på noe langt der ute. Strekk deg godt. En liten timeout med ro og velvære gjør godt for deg. Sett gjerne på noe behagelig musikk i bakgrunnen. Selv et stilisert og nedstrippet lokale kan gjøres hyggelig og farges av det du trives med å omgi deg med. Trivsel! Se også: Yoga - for bedriftens skyld.

Fokuser på det positive

Identifiser det du liker med kontoret og jobben. Selv om du bare kan komme opp med kollegene som det største trivselsmomentet eller en fin utsikt fra kontorvinduet ditt. Du former selv hvordan du vil tenke. Fokuserer du på de positive sidene ved jobben vil det farge deg i din holdning. Bruker du tid på å fokusere på det negative vil du selvsagt bli preget av det.

Gjør kontoret til et sted du trives!

Les mer om kvinners økonomi og rettigheter på Kvinnesiden.no. i_207013

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning