Tenk deg tynn

Forskning viser at dette gjør deg slankere.

Publisert Oppdatert
Det høres surrealistisk ut, men tankevirksomheten din spiller inn på vekten din.

Forskning viser nemlig at å spise med venner som er overvektige, gjør det mer sannsynlig at du spiser mer kaloririk mat.

Dobbelt så mye

I den nye studien forklarer forskerne også at bare det å se overvektige, enten på bilder eller i gatene, øker sjansene dine for å overspise. Og det er ikke små mengder det er snakk om;

Menneskene som deltok i studien som ble publisert i Journal of Consumer Research, spiste dobbelt så mange småkaker og dobbelt så mye godis etter at de hadde sett en tyngre person på bilde.

En av forskerne forklarer fenomenet slik;

Les også: Derfor trøstespiser du

Les også: Dette brenner kalorier

Les også: Lag frokost om kvelden- Å se en overvektig person fører til en midlertidig, redusert selvdedikasjon i forhold til eget helsemål. "Er andre overvektige, så er det ikke så farlig med meg og min helse heller"-type tenking.

Prøv dette

Men, du er ikke dømt til å bli overvektig selv om vennene dine er det. Forskerne avslører nemlig en måte du kan unngå dette på;
  • Tenk over den fine linjen mellom overspising og det å legge på seg ekstra vekt. Å unne seg noe innimellom bør være lov, men stopp når du faktisk er mett eller egentlig ikke har lyst på mer. Det høres enkelt ut, men basert på studiene vil altså bare det å minne seg selv på denne linjen faktisk hjelpe deg å hindre at du spiser mer enn du trenger.
  • En annen ting du kan prøve å legge merke til, er om du opplever at spisemønsteret ditt blir påvirket av menneskene du er sammen med. Spiser du mer eller mindre rundt visse mennesker? Kanskje er det på tide at de faste fredagene der du og venninnene dine spiser mengder av godteri isteden inneholder sunnere alternativer som for eksempel frukt, grønnsaker og dip.

    Kilde: Cosmopolitan.com
Overspis220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning