Sunn sex

Sengekosen gir deg mer enn bare nytelse.

Sunn sex
Sunn sex
Publisert Oppdatert
Du får lengre levetid, blir mer lykkelig og får sterkere muskler. Dette er bare noen av grunnene for å tilbringe mer tid under dynen sammen med partneren.

Ifølge den amerikanske nettsiden Ivillage vil sex:

1: Kurere hodepine

Nå kan du ikke lenger bruke hodepine som en unnskyldning for å ikke ha sex.

Les også: Vi er mest fornøyde med sexlivet

Les også: Nøkkelen til et langt forhold

Les også: Menn blir høye på kurverHormonet oxytocin skilles ut i kroppen når du deltar i seksuell aktivitet. Studier har vist at en økning av dette hormonet kan lindre smerte.

2: Reduserer stress

En undersøkelse har vist at mennesker som har regelmessig sex er mer tilfreds, mer lykkelig og takler stress bedre i hverdagen enn personer som ikke har regelmessig sex.

3: Øke blodstrømmen

Når vi blir seksuelt tent pumper blodet fortere og dermed øker blodstrømmen til hjernen vår. Økt hjertefrekvens er også en positiv effekt. Den friske tilførselen av blod som pumper gjennom kroppen gir organene en sunn dose av oksygen, og kroppen kvitter seg med gamle avfallsstoffer.

4: Vedlikeholde kroppen

Som alle vet; regelmessig sex holder deg i form.

5: Forlenge levetiden

Å ha minst to orgasmer i uken skal forlenge levetiden din. Hver gang du når orgasme øker hormonet DHEA som respons på seksuell opphisselse og utløsning.

DHEA kan øke immunsystemet, reparere vev, forbedre kondinsjon, holde huden sunn og kan også fungere som en antidepressiv.

6: Hormonene gjør deg godt

Både testosteron- og østrogennivået opplever et løft gjennom vanlig seksuell aktivitet. Testosteron styrker bein og muskler. Når kvinner har sex øker nivåene av østrogen, og dette hormonet beskytter mot hjertesykdom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning