Sjokolademassasje – gi lykkerus i gave!

Sjokolade er ikke syndig! Forskerne har funnet ut at mørk sjokolade er sundt. Hva kan gi bedre følelse av velvære enn varm sjokolade massert inn i huden?

Publisert Oppdatert

Det er få som ikke elsker smaken og lukten av kakaobønner. Sjokolademassasje kan få deg til å glemme tid og sted. Kroppen kjennes komplett og dine beste sider kommer frem. Vil du gi kjæresten din en annerledes julegave som han garantert vil sette pris på, er massasje med rennende varm sjokolade den perfekte gaven!

Det er Formocosmetics som har introdusert sjokolademassasje i Norge, og flere salonger tilbyr nå behandlingen "Hot Chocolate".

Det var med høye forventninger jeg la meg ned på massasjebenken til hudpleier Cecilie Sommerland, hos Clinicque Madeleine . Behandlingen jeg snart skulle få var lovet å virke antidepressivt, antistressende, antioksiderende og fuktighetsgivende. Og den skulle tilføre huden min rikelig med minaraler og vitaminer samt forebygge linker og tap av spenst i huden. Og kanskje det viktigste, den skulle skape lykkerus!

Avslappet ligger jeg på massasjebenken med myke håndklær og pledd over meg. Rommet har dempet belysning, og små stearinlys skaper stemning. Først får kroppen en omgang med peeling, for at huden bedre skal kunne ta til seg virkningen av sjokoladen. Etter at skrubbekremen er tørket vekk med behagelige varme håndklær, starter lykkeprosessen. Cecilie dypper hendene i duftende skåler med varm sjokolade og smører sjokoladen ut over ryggen min. Hele kroppen får behandling med sjokolade - rygg, legger, lår og nakke, både foran og bak, og jeg er hensatt i drømmeland i 70 minutter!

Selve behandlingen foregår ved at den balanserende og beroligende effekten fra kakaobønnene blir overført til hudens sensorer. Man får en følelse av velbehag fordi sjokolade er fremstilt av serotin og endorfinene som stimuleres av sjokoladen gir en god følelse.

Visste du at sjokolade ble ansett som et så pasjonerende middel at det ble vurdert forbudt for munker på 1700 tallet? I 1702 ble det da også slått fast av Doktor Lous Lemery fra Belgia, at sjokolade hadde evne til å vekke kjærlighetslystene. I en artikkel i "The Spectator" i 1712 advarte man leserne: "Jeg vil også råde mine kjære lesere å være særdeles forsiktig med hvordan de blander romantikk, sjokolade og lignende opphissende ting, som jeg ser som uhyre farlig."

Men sjokolademassasje er ikke farlig i det hele tatt - bare veldig godt - for både kvinner og menn.

Hos Clinique Madeleine kan par få massasje i samme rom, eller du kan ta med deg venninnen din om du ønsker det. Massasjen gir en unik følelse av velvære, og hele behandlingen blir som et strøk av kjærlighet. En perfekt gave til noen du er glad i!

Og ja - jeg ble litt lykkeligere!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning