Så enkelt blir rommet nytt

Interiørekspert Halvor Bakke mener duflys og smålamper er nøkkelen.

Publisert Oppdatert
-Jeg hater eggeskall-hvitt og eikeparkett! Dessuten trenger vi en motvekt til shabby chic-stilen ved å prøve oss frem med mørkere farger og stripete tapet.

Interiørdesigner og tidligere Homsepatrulje-medlem, Halvor Bakke, er klar i talen når vi møter han på DogA på Grünerløkka for Fargerikes lansering av nye tapeter og fargepaletter.

Les også: Et nytt hjem

Les også: Godishandel på nett

Les også: H&M med nytt flaggskipFargehandelkjedelen inngikk et samarbeid med interiørdesigneren i 2009. I fjor lanserte de "Halvors favoritter", Bakkes eget fargekart, og i år fortsetter de suksessen med to nye fargekart. Bakke har også designet flere tapeter, blant annet en isbjørntapet som han ble inspirert til å lage etter at han oppholdt seg på en basecamp på Svalbard.

Punktbelysning fornyer

- Jeg blir inspirert av nettsider, reiser, for eksempel bobilturer som forørvrig er sterkt undervurdert. Jeg og mannen min ordner med bobler i kjøleskapet, sengetøy fra Lexington, kaffemaskin og duftlys i bobilen, smiler Bakke.

Interiørdesigneren liker å leke seg med farger, tapeter og kontraster. Han nevner for eksempel at det å male et barnesoverom i en dus og nøytral turkisfarge, og samtidig male vinduskarmene i en nyanse mørkere turkis i stedet for helt hvite, gjør mye med rommet. Dessuten trenger slettes ikke et jenterom alltid være prinsesserosa.

- En grå vegg med en stripe rosa tapet bak sengeskavlen ser flott ut, sier Bakke.

Han forteller at det som regel skal lite til for å skape et personlig hjem, og at man ikke trenger å pusse opp hele huset for at det skal bli "nytt".

- Noe så enkelt som punktbelysning i stedet for en stor lampe midt i taket skaper en helt annen stemning hjemme, sier han.

Mal over

Designeren synes samtidig at vi bør slutte å være så redd for de mørke fargene som ikke nødvendigvis "forminsker" et rom slik som mange tror.

- Har du prøvd det ut? En mørkere beis kan utgjøre en stor forskjell på veggene, sier han.

Nytt rom

Du kan også fornye rom uten å direkte pusse opp. Bakke tipser:
  • Hvis du vil fornye stuen uten å male veggene, er det lurt å først starte med å fjerne halvparten av det du har på veggene og beholde de bildene du liker best. Da vil du se at de kommer bedre frem.
  • Bare det å vaske over hele rommet med grønnsåpe, vil ofte gi deg en stor overraskelse.
  • Bytt ut gardiner og putetrekk for å friske opp rommet.
  • Duftlys skaper en fantastisk stemning hjemme.
  • For å skape drømmesoverommet, gjør det så svalt så mulig med mørke farger på veggene, mykt kvalitetssengetøy og ikke minst en god seng.
bakke220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning