Myk livsfilosof fyller 80 år

Ole Brumm er verdens mest populære honningelskende bjørn. I år feirer vennene i Hundremeterskogen 80 år med uforglemmelige eventyr.

Publisert Oppdatert
Barn og voksne, verden over, har fått ta del i fantastiske historier og varme vennskap i selskap med den filosofiske bjørnen og hans kjære honningkrukke.

Sammen med hans godhjertede venner har Ole Brumm fanget barn og voksnes hjerter over hele verden igjennom 80 år. I 1926 fikk bjørnen, som starter dagen med en porsjon honning, sin første egne bok. Boken var skrevet av den britiske forfatteren A.A. Milne. Det var sønnen til Milne, Christopher Robin, og hans bamse som var inspirasjonskilde for historiene om Ole Brumm. Godnatteventyrene fra pappa Milne skulle vise seg å bli en suksess verden over. Bøkene om Ole Brumm er oversatt til 29 ulike språk. I dag finnes det bøker og andre Ole Brumm-produkter til salgs i 38 land.

Ole Brumm, Nasse Nøff, Tigergutt, Peter Sprett, Tussi og de andre vennene i Hundremeterskogen har en livsfilosofi alle mennesker drømmer om, uansett alder - ekte vennskap, lojalitet og ærlighet. Det er nok derfor både barn og voksne inspireres av livet Ole Brumm og vennene lever. Hundremeterskogen gir barna et trygt miljø der de kan drømme seg inn i eventyr, la fantasien ta overhånd og kjenne gleden over ekte vennskap. Innbyggerne i Hundremeterskogen er evige optimister som vet å sette pris på små ting. På sin enkle måte minner de oss om hva som egentlig er viktig i livet.

Disney feirer verden over

I Norden lever Ole Brumm-eventyrene videre, blant annet gjennom bøker, tegneserier, aktivitetsmagasin, klær og interiøreffekter. I anledning bursdagsbarnet feirer Disney med jubileumsaktiviteter helt inn i 2007. På Internett kan man treffe Ole Brumm og vennene hans gjennom puslespill og konkurranser på jubileumssiden. Til høsten kommer Disney med profilerte bursdags-kampanjer, og i forbindelse med selve fødselsdagen 14.oktober kommer en jubileumsutgave på DVD med klassikeren "Filmen om Ole Brumm". Feiringen fortsetter neste år med den nyproduserte dataanimerte TV-serien "Mine venner Tigergutt og Ole Brumm" som har premiere på Disney Channel.

Bjørnen med det store hjertet og de andre dyrene i Hundremeterskogen kommer til å fortsette å sjarmere nye generasjoner i flere tiår fremover. Spennende eventyr sammen med ekte vennskap og samhørighet er en tidløs klassiker for fremtidige generasjoner. i_205585

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning