Mingling på jobben

Har du problemer med å småprate med folk på jobben eller på skolen? Det er et vanligere problem enn du tror!

Publisert Oppdatert
Enten du er ny på jobben eller i klassen, eller du har vært der noen år; småprat med fremmede eller bekjente kan være en utfordring. Spesielt kvinner har en tendens til å miste selvtilliten sin og bekymre seg for hva andre rundt bordet tenker om dem. Da kan det være vanskelig å stokke ordene sine.

Unngå negative personer

Det er et press på jobben og skolen å skulle klare å vise hvem du virkelig er for folk, og det er et faktum at ikke alle kjenner deg som den personen du egentlig er. Noen personer føler du gjerne at du kan knytte deg til via felles humor,interesser, verdier og tankegang. Det er hyggelig og behagelig å omgås de menneskene og det er lurt å fortsette med det.

Så har du andre personer som heller stjeler energien din, er negative bedrevitere, arrogante og forsøker å trykke deg ned under seg. Tips nummer en er å fjerne deg fra de personene med en gang!

Så godt som du kan, forsøke å bruke tiden på jobben eller skolen til andre mer viktige saker enn å gli inn på den negative rullebanen sammen med disse menneskene. De har sitt og stri med, ikke la det gå utover deg.

Godta realitetene

Slike forhold er det stort sett på alle arbeidsplasser, i skoleklasser og andre sosiale miljøer. Derfor er det så viktig å godta med seg selv at det er noen mennesker du føler deg komfortabel sammen med og kan vise ditt indre jeg til, samtidig som det er mennesker du enten avskyr eller har mindre respekt for og dermed ikke oppfører deg avslappet sammen med.

Det er også viktig å godta at ikke alle menneskene rundt deg kan like deg så godt som vennene dine og familen din. Det er blant annet fordi de ikke kjenner deg godt nok, og det er vanlig å 'holde tilbake ' i visse sosiale settinger hvor man ikke stoler hundre prosent på menneskene rundt seg. Du skal likevel ikke streve med å gjemme deg bak en maske der du later som du er en person du ikke er, stol mest på deg selv og magefølelsen din.

Ikke gå i fellen

Kvinner, spesielt unge og nyutdannede, kan ofte bli satt på prøve på jobben enten fra eldre kvinner som føler seg truet, eller gamle, innbarka skjortemenn som ikke tør å sette sin lit på unge av det svake kjønn eller på ferskinger generellt.

Det farlige med dette, er at den unge, nyutdannede kan falle i fellen og tro at det er slik det skal være. Men husk på at dette er helt feil og uakseptabelt. Folk skal ikke få lov til å sette deg på prøve med avhørsspørsmål, snakke ned til deg, holde deg utenfor, la være å svare deg og overse deg!

Selv om dette skjer fra en eller ti personer, bør du fortsette å være som deg selv. Ikke la være å stille spørsmål du lurer på, ikke la være å bidra i samtalen, smil og kose deg sammen med menneskene du liker på jobben. Selv om det er vanskelig må du prøve å ignorere personer som ikke vet bedre. Ikke tenk at de synes du er uintelligent når du snakker; vi er alle usikre på oss selv, og mest av alt den eldre kvinnen som føler seg truet og skjortemannen som er sjef!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning