Massasje som medisin

Massasje er ikke bare er deilig, det styrker også immunforsvaret.

Massasje som medisin
Massasje som medisin
Publisert Oppdatert
Vi kan konsumere mye c-vitamin og tran, vaske av oss bakterier for å unngå forkjølelse og infeksjoner, men visste du at en real massasje faktisk gjør samme nytten?

Bevist forskning

Massasje føles ikke bare fantastisk deilig, det er også veldig bra for helsen din. Det kommer frem i en studie publisert i The Journal of Complimentary and Alternative Medicine. En massasje kan forsterke immunforsvaret og hjelpe deg til å takle stress bedre.

Les også: Du trenger ikke trene lenge

Les også: Hold deg frisk

Les også: Sov deg slankForskerne delte mer enn 50 deltakere inn i to grupper; en gruppe som mottok tradisjonell, svensk massasje og en annen gruppe som mottok lett stryking på kroppen, men som ikke fikk skikkelig massasjeterapi.

Etter hver 45-minutters time, ble det tatt blodprøver. Når blodprøver fra begge gruppene ble sammenlignet, viste det seg at gruppen som mottok tradisjonell, svensk massasje opplevde en betydelig reduksjon av stresshormon-nivået i kroppen og en økning av hvite blodceller som spiller en rolle i å beskytte kroppen mot sykdom.

- Vi fant at biologiske endringer viser seg allerede etter bare én enkel massasjetime, og at disse endringene kan vise seg å være helsefrembringende også for friske mennesker, sier Mark Hyman Rapaport, en av studiens forfattere og professor ved The department of psychiatry and behavioral neurosciences på Cedars-Sinai Medical Center.

Dette hjelper også

Selv om det i denne undersøkelsen kommer frem at en full kroppsmassasje er det som skal til for å bygge opp immunforsvaret i kroppen, viser også annen forskning at en enkel fem-minutters-håndmassasje vil senke stressnivået i kroppen.

Så du trenger altså ikke bruke mye penger på en sertifisert terapeut dersom du har en god partner som faktisk har lært seg litt massasjeteknikker. I tillegg kan du også lære å gi deg selv massasje på føttene eller hendene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning