Klem en venn!

Tenkt over hvor mye en uskyldig klem kan bety for noen andre?

Publisert Oppdatert
Ekte vennskap er en av de viktigste relasjonene man kan ha i livet, og en klem er en utmerket måte å vise hvor mye man setter pris på vedkommende. Ikke bare er det en påminnelse om at du bryr deg om den andre, en skikkelig klem kan visstnok også gi deg bedre helse. En god klem kan til og med redusere risikoen for hjertesykdommer, mener forskere. Det er med andre ord ingen grunn til å være gnien på klemmene.

Les også: Etter krangelen...

Les også: Vin for dummies

Les også: Flere venner?


Gi en klem - slik gjør du det:

1. Fysisk nærhet.
Hvordan du nærmer deg vedkommende, avhenger av hvilket forhold dere har. Du vil for eksempel ikke være for brå og entusiastisk når du klemmer en veldig perifer bekjent, og du vil heller ikke klemme for lenge og intenst på en guttekompis. Kort sagt; se an situasjonen og hvilket forhold du har til vedkommende.

2. Klemmen
Nettstedet Wikihow kommer med en rekke eksempler på ulike typer klemmer. Her er en oversikt:

Familieklemmer: Du kan snakke mens dere klemmer, det vil ikke bli en stemningsdreper. Gi et forsiktig klapp på ryggen, og smil når dere slipper hverandre.

Venneklem (jente): Klem så hardt du føler for, uten å mose vedkommende naturligvis. Ikke klapp henne på skulderen, på en litt kameratslig måte, noen jenter vil synes det er useriøst.

Venneklem (gutt): Gi en kraftig klem, og klapp hverandre på ryggen. Hvis det er et mer emosjonelt øyeblikk, kan dere holde hverandre et øyeblikk lengre, men droppe ryggklappingen.

Han du er forelsket i: Klem han ømt mot kroppen din, og legg hendene dine rundt nakken hans. Stå slik noen sekunder lengre enn dere normalt ville med en vanlig venn. Se hverandre inn i øynene etterpå, og fortsett samtalen så uanstrengt og normalt som vanlig.

Kjæresteklem: Strekk ut armene mot han, og hold rundt nakken og skuldrene. Len deg så nært du kan, og press overkroppen mot han. I en slik intim situasjon er det ikke upassende å plassere en fot mellom hans ben, for å komme enda nærmere hverandre.

3. Ikke for tett
Den beste måten å finne ut hvor hardt du skal klemme, er å la den du klemmer avgjøre. Hvor hardt klemmer han eller hun deg? Er det en myk klem, klem mykt tilbake. Liker de "bjørneklemmer", klem hardt tilbake. Men alt med måte, selvsagt!

4. Ikke slipp for tidlig
En klem er en effektiv måte å kommunisere uten ord hva den andre betyr for deg. Det kan få han eller hun til å føle seg bedre. Hvis noen klemmer deg, kan det være at de har behov for en lang og kjærlig klem, så klem tilbake, og ikke slipp før vedkommende slipper eller løsner taket. Hvis du ender klemmen for tidlig kan det skape en småflau stemning.

Og husk:
  • Ikke alle venner liker å bli klemt. Finn ut hva din venn setter pris på.
  • Gjør det ordentlig, ikke gi en slapp klem for "syns skyld".
  • Ikke "gni" kroppen din inntil venners når dere klemmer, det blir oppfattet som upassende!
  • Kilde: Wikihow.com, Ehow.com
klem_hoyde.gif
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning