Hold deg treningsmotivert!

Mister du treningslysten etter et par uker? Slik holder du den oppe!

Publisert Oppdatert

Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!De fleste av oss har hatt dager der det har føltes lite lystbetont å komme seg opp av sofaen og over i en treningsfase. Det er akkurat da det er viktig å lete fram den rette motivasjonen.

Du må like treningen

Det mener både Therese Johaug og Anders Aukland - begge olympiske mestere på ski. Men dette gjelder selvsagt ikke bare for toppidrettsutøvere, motivasjonen er drivkraften bak det meste av det vi foretar oss i livet.

Både Therese og Anders er enige om at riktig motivasjon betyr alt. Du må ville noe og samtidig like det du holder på med.

Les også: Slik får du bikiniformen

Les også: Gode grunner til å IKKE slanke seg- En riktig motivasjon er drivkraften min. Det viktigste for meg er at jeg synes det jeg holder på med er morsomt og lystbetont. Men jeg må også ha realistiske mål. Da er det lettere å bli fornøyd med det man holder på med, sier OL-mester Johaug til treningsmagasinet.no.

Veteranen Anders Aukland er enig.

- Man må være helt klar på hvorfor man gjør som man gjør. Å ha en klar plan for det man driver med er uhyre viktig. Man må ha tenkt igjennom hensikten på forhånd. Uansett hva målsettingen med det hele er, sier han.

Viktig med variasjon

- Hvor viktig er det å variere treningsmetodene?

- Det er veldig viktig. Og det er viktig først og fremst å trene det man liker og synes er gøy. Det være seg sykling, løping, rulleski eller kajakk - for eksempel. Variasjon er alltid bra. Det er viktig å vurdere metodene i forhold til målet. Vi langrennsløpere er heldige, fordi vi får en naturlig variasjon i forhold til treningen gjennom de skiftende årstidene vi har, sier Anders.

- Ensidighet blir kjedelig. For å holde gløden og oppleve den virkelige gleden ved fysisk aktivitet, må man variere. Sykle, padle, svømme - og gå turer i skogen eller på fjellet. Det er ihvertfall det som funker for meg, sier Therese.

De to kan ikke få understreket betydningen nok av det å trene og mosjonere i frisk luft og flott natur. Det å kunne utnytte hva de ulike årstidene har å tilby, og benytte disse opplevelsene som en del av motivasjonen, gir treningen en ekstra dimensjon.

- Hva er vel flottere enn noen skiturer på skare en tidlig morgenstund nå i april-mai - eller en topptur enda lenger ut på våren? undrer Anders.

Les også: Trygt og lett i toppform

Les også: Tren som kjendisene

Les også: Tren deg oppMotivasjonstips

Her er tipsene fra toppidrettsstjernene:
  • Hvis man er litt lei i en periode, så kan man jo droppe de lengre øktene og heller ta noen korte men intensive, mener Therese.
  • Det er ofte lettere å komme igang dersom man er flere. Derfor er det å kunne trene sammen med venner og kjente veldig fint.
  • Det er viktig å ha et mål, samtidig som man finner glede i treningen.
  • Å ha en klar ambisjon med det man gjør er helt vesentlig i lengden. Faste avtaler med kompiser og treningskamerater gjør at man drar hverandre igang og inspirerer hverandre.
  • Alle kan finne sitt "rette" nivå for mosjon og trening. Det gjør hele tilværelsen mer meningsfyllt.


Les mer om trening og kosthold på Treningsmagasinet.no!

Trening2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning