Gjør du dette helt feil?

Det kan være årsaken til at du ikke ser noen fremgang ved treningen din.

Publisert Oppdatert

Saken er skrevet av Treningsmagasinet.noSynes du at du trener og trener uten at du oppnår de resultatene du ønsker? Da er det mulig at du faktisk trener helt feil.

Joggebølge

Halvparten av den norske befolkningen løper regelmessig, men bare 40 prosent av disse trener riktig, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Löplabbet.

Les også: Slik får du bikiniformen

Les også: Gode grunner til å IKKE slanke seg52 prosent av alle nordmenn svarer at de løper regelmessig. Av de som løper sier 2 av 10 at de løper 3 ganger i uken eller mer.

- Det er fantastisk at halve Norge løper! Undersøkelsen bekrefter dermed våre antagelser om at en ny joggebølge er kommet. Vi merker stor interesse rundt løping, sist lørdag hadde vi beste omsetningsdag noensinne, sier Daglig leder i Löplabbet, Tor Fauske, i en pressemelding.

Dette kan hjelpe

Men selv om vi har en ny joggebølge på gang svarer kun 40 prosent at de trener intervall eller annen høyintensitetstrening. Intervalltrening er for de aller fleste den mest effektive treningsformen. Med andre ord viser undersøkelsen at 60% av den norske befolkningen trener feil.

Les også: Trygt og lett i toppform

Les også: Tren som kjendisene

Les også: Tren deg opp!Intervalltrening viser seg faktisk å være den treningsformen som er mest effektiv for de aller fleste.

- Vi mener at de fleste løpere får bedre effekt av treningen ved å løpe intervall eller annen høyintensiv trening. Vi mener at mange kan få bedre treningsutbytte av den tiden de allerede investerer, sier Tor Fauske.

Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning