Ferietid uten fri

Har du ikke anledning til å dra bort i sommer? Vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Kjenner du deg utslitt og umotivert når alle andre drar bort på sommerferie, og du må bli igjen hjemme? Ikke fortvil! Du kan lett slappe av og kose deg hjemme både i helgen og i ukedagene. Master NLP Coach Vibecke M. Garnaas mener nemlig at vi får mye "gratis" energi av omgivelsene om sommeren.

- Både gode temperaturer, sol, og mange fornøyde mennesker rundt oss påvirker oss positivt og kan være med å løfte energinivået vårt, sier Garnaas til Kvinneguiden.

- Må du jobbe, så kan det være at sommermånedene byr på nye, spennende mennesker som kan gi tilværelsen din et løft. Vi har også et eget ansvar for å holde motivasjonsnivået oppe når situasjonen tilsier at vi må tilbringe sommeren hjemme, sier coachen.

Ferien er ofte forbundet med barndoms- eller tidligere ferieminner og det vil si at ferieopplevelsene må gi oss den velkjente feriefølelsen som vi lengter etter hele året. Coachen mener vi kan styre følelsene våre ved å tillate oss selv å gjøre nye, spennende ting i vårt eget miljø, og at vi ikke trenger å reise bort for å oppnå denne følelsen.

Les også: Hold formen i ferien

Les også: Lær deg å stresse ned

Les også: Helsebringende ekteskap- Bestem deg for å nyte sommeren og gjør ting som gir deg glede. Det kan for eksempel være så enkelt som å være turist i egen by, spise måltider ute, få med seg et sommershow eller bare nyte tilværelsen på verandaen mens alle hverdagslige plikter blir lagt til side, tipser Garnaas.

Feriefølelsen hjemme

Det er du som bestemmer hvordan "feriefølelsen" skal være. Spør deg selv hva denne følelsen innebærer for deg å se om du kan klare å gjenskape den her hjemme, sier Garnaas.

- Består ferien av late dager på stranda sammen med gode venninner eller sene kvelder med god mat og drikke, så er det ingen grunn for at du ikke kan gjenskape følelsen her hjemme. Det er kun fantasien som stopper deg tipser Garnaas og sier videre;
  • Utfordre deg selv i sommer.
  • Bestem deg for å gjøre noe nytt.
  • Overgå dine egne begrensninger ved å bryte barrierer.
  • - Disse stikkordene kan være med på å øke selvfølelsen og gi deg fornyet livskvalitet. Er det noe du alltid har hatt lyst til å prøve, men du har vært for redd eller usikker til å gjøre, så la denne sommeren bli sommeren hvor du overgår deg selv! La dette bli sommeren som går ned i historieboka di og som du vil huske som et steg i din egen personlig vekst og utvikling.
Coach-Vibecke-M-Garnaas-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen