Er du eldst?

Din plassering i søskenflokken kan fortelle hvordan du er som person.

Publisert Oppdatert
Har du noen ganger tenkt over at din plassering i søskenflokken har formet den du er? Hvor i søskenflokken vi er påvirker blant annet hvem vi gifter oss eller danner par med.

Les også: Sykmeldes av stress

Les også: 10 punkter til et bedre liv

Les også: Økonomistrev i husholdningen


Er det to eldstebarn i et forhold, kan det oppstå en rangkonflikt, fordi begge er vant til å bestemme, ta ansvar og ingen vil underordne seg. På samme måte kan man også få en rangkonflikt med to yngstebarn, der ingen vil ta ansvar.

Slik blir du formet av din plass i søskenflokken:

Storesøsken
De eldste i flokken er lojale ovenfor autoriteter som foreldre og arbeidsgivere. Lov og orden er viktig for storesøsken. De er ikke redd for ansvar, er flittige og ambisiøse, og naturlige ledere.

Mellomsøsken
Barn i midten blir gjerne både-og-menneske. Vedkommende er flink til å lytte både oppover og nedover. De er ofte gode lagspillere, fordi de kan dette med dialog. De er gode på kompromiss, mekling og er fleksible.

Småsøsken
Det yngste barnet blir ikke stilt like store krav til som sine eldre søsken. De er ofte mer drømmende, og er gjerne kunstnere eller livsnytere. Det satser ofte på spennende og risikofylte prosjekter, og elsker å være i opposisjon.

Enebarn
Uten noen søsken kan man i noen tilfeller bli «den lille babyen» hele livet. Men stort sett er enebarn ekstremt ansvarsfulle, fokuserte og ambisiøse. De er dårlige til å dele, siden de ofte slipper det i oppveksten. Er gjerne bedre til å lede enn gruppe enn å befinne seg midt i den. Til enebarn regnes også de som er seks år eller eldre/yngre enn sine søsken.

Kilde: Klikk.no sibl_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning