En pust i stua

Nå kan fødselen bli lettere bare ved å lytte til en cd!

Publisert Oppdatert
- Jeg har sett hva som trengst for at kvinner skal få et lettere svangerskap, sier jordmor Ingrid Randen. Hun mener at cd'en "Avslappet Svangerskap" er den perfekte julegave til gravide.

- Negative påvirkninger

Gjennom å blant annet redusere frykten for fødselen, redusere smertene og øke muligheten for et kortere fødselsforløp, vil Randen at gravide skal nyte svangerskapet mest mulig. Cd'en "Avslappet Svangerskap" er nettopp kommet i salg på nett og er den første i serien hvor jordmoren prøver å geleide kvinner gjennom svangerskapet på en mest mulig behagelig måte.

Les mer her!

- Hovedsakelig er det hjelp til selvhjelp. Mens gravide lytter til min stemme, lærer jeg dem avspenningsteknikker og å jobbe med seg selv, forteller Randen til Kvinneguiden.

Gjennom å øve deg jevnlig på avslapningsøvelser samtidig som du lytter til behagelig bakgrunnsmusikk og visualiserer fødselen, vil du automatisk også slappe av når fødselen starter. Randen som er jordmor ved Sentralsykehuset i Vestfold, forteller at cd'en kan brukes som et supplement til et svangerskapskurs eller alene.

Randen opplever hvordan gravide lar seg påvirke av andres negative fødselshistorier, og derfor hjelper det å roe sinnet med gode råd og enkle teknikker som formidles via cd'en.

- Kvinnene kan bruke denne cd'en gjennom hele svangerskapet så ofte og så mye som de ønsker, og det er fint for alle gravide å forberede seg på fødselen og mestre følelsesmessig frykt som man bærer på, forteller jordmoren.

- Trenger teknikker

Tipsene skal hjelpe deg under riene, øke tilliten til deg selv og styrke tilknytningen til barnet ditt.

Randen skal planlegger også å gi ut en cd nummer to som handler om selve fødselsforløpet og hvordan man skal komme seg igjennom dette.

Jordmoren mener at fødselsomsorgen trenger teknikker for å få bedre resultater. Det er hovedgrunnen til at hun har utviklet denne cd'en for fødselsforberedelse. Hun sier at cd'en tillater gravide å "kurse" seg i fred og ro, når det passer hver enkelt person.

- Gjennom tolv år har jeg primært jobbet med fødsler og jeg har sett hva som kan bidra til at kvinner skal få et enklere svangerskap. En fødsel kan absolutt bli en fantastisk opplevelse, og min erfaring er at det handler om hvordan du forbereder deg,. Hva du sier til deg selv, hvilke indre bilder du lager deg og hvilke følelser du kjenner, forklarer Randen.Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning