10 sunnhetstips

Her får du gode tips til en sunnere livsstil og en bedre form!

Publisert Oppdatert
"Den som har helse har håp, og den som har håp har alt" - Arabisk ordtak.

Ordtaket er nok til å ta i et tak selv og sette i gang, bli sunn og glad før sommeren setter inn for fullt!

1. Bevegelse!

Bruk dagen og finn måter som kroppen din kan bevege seg på. Gå i trapper i stedenfor å ta heisen, gå tur med venninna eller hunden, kast ball i parken, klipp plenen, vask huset. All bevegelse er bra, det behøver ikke være en 45-minutters aerobictime på treningsstudio.

2. Kutt fett

Unngå stekt og fritert mat som burgere, pommes frites og andre fettholdige matvarer som bacon, salami og pølser. Melkeprodukter som ost, melk og rømme bør være av lettvarianter. Nøtter, sandwicher, majones, smør og sauser bør spises i små mengder. Spis renskåret kjøtt.

3. Slutt å røyke

Røyking skader helt enkelt kroppen din. Gjør en innsats og slutt mens du enda lever!

4. Redusere stress

Det er lettere sagt enn gjort, men prøv å tenke positivt. Bruk gjerne 30 minutter daglig på noe du liker, enten du vil se en film, få massasje, dra til parken, lese en bok, bade, gå tur på stranden, lytte til musikk, synge, klippe håret, meditere; hva som helst.

5. Beskyttelse mot forurensing

Om du ikke bor på landet kan du i det minste unngå røykfylte rom og store trafikkerte områder. Er det mye forurensing ute kan det være lurt å trene innendørs.

6. Husk bilbelte

Statistikken viser at bilbelter redder liv, ta det på deg hver gang du sitter i en bil.

7. Tanntråd

Forskjellige studier viser at bruk av tanntråd holder tennene rene, pene og hvite, og det tar bare et par minutter!

8. Ikke drikk for mye

For mye alkohol er ikke bra for leveren og dessuten gjør det at du eldes raskere. I tillegg blir man ikke lykkeligere av å være i alkoholrus og tenk på all junkfooden du stapper i deg dagen derpå! Begrense alkoholmengden.

9. Vær positiv

Det er definitivt en sammenheng mellom det å leve bra og sunt og det å se positivt på livet. Vær glad så ofte du klarer og så skal du se at du blir mer fornøyd.

10. Arvelig belastet?

Om foreldrene dine døde tidlig eller lider av diverse sykdommer eller plager, betyr det bare at du bør sjekke deg oftere. Noen sykdommer er genetisk betinget, men miljø og levesett spiller som regel en stor rolle.Kilde: Health&fitness.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning