Kalde bryllupsreiser

Hvem sier at bryllupsreisen kun må gå til sydligere strøk?

Publisert Oppdatert
Er dere av typen som ikke går av veien for litt kulde, og som heller tenker opplevelser? Da kan kanskje kalde hotell sette prikken over i´en på bryllupsreisen, eller kanskje også selve bryllupet. Mange såkalte ishotell tilbyr både kapell, suiter og spennende utflukter.

Les også: Behold magien etter bryllupet

Les også: En drøm av en bryllupsreise!

Les også: Bryllupsreisen 2010


Så varm dere på hverandre med en kald bryllupsreise:

Sorrisniva Igloo Hotell i Alta
Er lokalisert ved bredden av Altaelva, 15 kilometer fra Alta sentrum. Den helårlige opplevelses- og serveringsbedriften tilbyr blant annet organiserte snøscootersafarier, elvebåtturer og måltider basert på lokale menyer.

Hotellet er vel 2000 kvadratmeter stort, og det eneste i sitt slag. Det ble bygd for første gang i år 2000, og har siden blitt bygd opp hver vinter. Neste sjanse til å overnatte i det unike hotellet er i januar 2011.

Det tar cirka seks uker å bygge hele hotellet. Alt eksteriør og interiør er laget av is og snø; rommene, sengene, til og med glassene i baren.

Hotellet rommer hele 30 soverom, suiter, en is-bar, et is-galleri og et vakkert iskapell for dem som ønsker å smis i Hymens kalde lenker.

Icehotel i Sverige
Du må til Lappland i Sverige, nærmere bestemt Jukkasjärvi, for å finne verdens mest kjente og første ishotell. Det har holdt stand i 20 sesonger nå, og er åpent både for overnatting så vel som dagsbesøk.

Dere kan boltre dere i egen suite, nyte en kald eller varm drikk i isbaren og se på film i filmsalen.

Eller hvorfor ikke ta turen innom Ice Globe Theatre?

Ice Hotel Glace
Hotellet Ice Hotel Glace utenfor Quebec i Canada tilbyr kapell, hest og slede og fyrverkeri i de kalde, men magiske omgivelsene.

Hotellet på 3000 kvadratmeter holder åpent mellom januar og mars, og redesignes hvert år. Det inneholder 32 rom og temasuiter. Det finnes også kino og teater, et kunstgalleri, samt isbar.

SnowCastle i Finland
Snøborg får en helt ny betydning når man kommer til finske Lappland. Her finner man på ekte finsk vis både sauna og badestamper omgitt av lekre isskulpturer som bader i kreative lyseffekter.

Tilknyttet SnowCastle ligger SnowHotel, med restaurant, kapell og glassgalleri.

Det kalde slottet åpner 29. januar 20100, og holder åpent til 8. april.

Kilder: Sorrisniva.no, Icehotel.com, Icehotel-canada.com, Snowcastle.net is_hoyde3.gif is_hoyde2.gif is_hoyde1.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen