En drøm av en bryllupsreise!

Nordmenn har en soleklar favoritt på bryllupsreisen. Få flere reisetips her!

Publisert Oppdatert
Foto: Paradisreiser. Brudepar koser seg i Mauritius på Victoria Beach

Det er liten tvil om at vi velger å legge mer penger i bryllupsreisen nå enn tidligere, og vi er også skjønt enige om favoritt-destinasjonen!

Prioriterer bryllupsreisen

Daglig leder ved Manta Reiser AS, Thomas Engelstad, forteller at trenden nå er å bruke mer penger på bryllupsreise nå enn for fem-ti år siden, og flere ønsker mer luksus.

- Kanskje ikke så mye disse super-luksus stedene som man leser om i alle magasiner, men mange et 5-stjerners hotell fremfor et 4-stjerners. Eller 4-stjerners fremfor et 3-stjerners hotell. I tillegg ser vi at flere og flere gifter seg i utlandet og tar en eller annen form for bryllupsfest når de kommer hjem, sier Engelstad til Kvinneguiden.

Avdelingsleder ved Paradisreiser, Gro Anet H. Brastad, forteller at mange vil ha sol og varme kombinert med opplevelser:

Les også: Hit vil vi reise

Les også: Gode brudetips- Cape Town i Sør-Afrika kombinert med safari og deretter badeferie på Seychellene eller Mauritius kan varmt anbefales. Eller hva med en villa på påler ute i vannet på Maldivene med eget boblebad eller basseng på terrassen? En annen trend er at selve vielsen finner sted utenlands, der er Seychellene, Mauritius eller Sør-Afrika gode alternativer, sier hun.

Brastad mener også at en generell trend er at to og tre generasjoner reiser sammen på tur. Besteforeldre har gjerne god økonomi og helse til å oppleve ting sammen med resten av familien.

Prisen for luksus

Han mener at snittprisen på en bryllupsreise hos dem er cirka 20.000,- per person inkludert fly, transfers og all mat.

- Vi merker at etterspørsel etter all-inclusive er sterkt stigende. Det handler nok litt om at det skrives veldig mye om dette i media og at det ofte er økonomisk lønnsomt.

Brastad mener at nordmenn ikke har noe problemer med å prioritere bryllupsreisen fremfor noe annet.

- Noen betaler hele reisen selv, andre ønsker seg gavekort i bryllupsgave slik at de kan strekke seg litt lenger når det gjelder reisemål og standard på bosted. Noen ønsker en uke sol og bad, mens andre vil ha en virkelig "minne for livet-tur". Variasjonen er stor, vi har par som bruker fra 15.000,- per person, og vi har par som bruker 100.000,- per person på bryllupsreisen, forteller hun.

Drømmedestinasjoner

Det er en klar vinner blant drømmedestinasjonene; Maldivene. For mange er drømmen å bo på påler ute i vannet den som trigger folk til å velge bryllupsturen dit, tror Engelstad.

- Det er liksom det mest romantiske man kan gjøre og det er veldig få steder i verden man kan få dette. Så hvor man bor er veldig viktig, man ønsker bare å gå ut av bungalowen og rett på stranden eller rett i vannet.

- Det handler om at Maldivene blir sett på som den perfekte bryllupsdestinasjonen og at mange par har snakket om at Maldivene først er aktuelt når man gifter seg. Skal man først reise til drømmedestinasjonen så skal det være i forbindelse med ett bryllup, mener Engelstad.

Også Brastad nevner Maldivene som drømmemål, samt Mauritius og Seychellene.

- Min personlige favoritt er Seychellene, fortsatt urørt og smellvakker øygruppe! Blomster og planter i gnistrende farger, sand så hvit som snø og vann så turkist at du neppe har sett maken. Sammen er dette utrolig vakkert, bildene lyver ikke, og virkeligheten er enda bedre!

Ingredienser på turen

Samtidig vil hun gjerne anbefale en noe mer actionfylt bryllupsreise med safari i Botswana kombinert med helikoptertur over Victoria Falls og badeferie i Mosambik.

Les også: Romantikk på tur

Les også: Shoppe brudekjole på nett?

Les også: Den store bryllupsfesten- Botswana er helt fantastisk, enormt dyreliv og en del svært gode bosteder, mat og service. Victoria Falls er vakkert og romantisk! Sol, bad og spa bør også være med, da er Seychellene eller Mauritius svært gode alternativer å kombinere med, sier Brastad.

Begge reiseoperatørene mener at det er visse hovedingredienser som er interessant på bryllupsreisen;
  • - Vi merker at bryllupsreisende er veldig interessert i standarden på maten. Ingen tvil om at nordmenn har blitt mer kulinariske og vil ofte vite hva man serverer på hver enkelt resort, sier Engelstad.
  • - Opplevelser, god standard, god service, god mat, noe ekstra/utenom det vanlige, minner som varer og som man kan leve lenge på. Det er også viktig å dekke begges behov, kanskje har man forskjellige preferanser? Men det er altså mulig å dekke begges ønsker med de flotte kombinasjonsmulighetene som finnes i dag, sier Brastad.
Seychellene---Paradisreiser Paradisreiser---Botswana---

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen