Behold magien etter bryllupet

Føles det litt "dødt" mellom dere i ettertid? Ekspertene tipser deg her.

Publisert Oppdatert
Nå er dere endelig gift, eller kanskje dere skal gifte dere snart. Den tiden er fantastisk for mange, så fantastisk at det etterpå kan føles veldig merkelig eller tomt.

Ekspertene ved nettmagasinet Til Bryllupet Roger Gustavsen og Katrine Olsen, mener at dette er helt normalt for mange nygifte par, og at det derfor er viktig å prate sammen om nettopp dette.

Verst for bruden?

- Nå er det kanskje bruden som står for de største delene av planleggingen. Derfor er det i mange tilfeller vanskeligst for henne, og det kan da være hyggelig å ha forlover og venninner å prate sammen med i ettertid. Opplevelsen for mannen kan fort være en annen, og han føler kanskje ikke samme vemodighet som henne i etterkant, mener de.

Les også: Et bryllup utenom det vanlige

Les også: Videospesial: Nydelig brudesminke

Les også: En drøm av en bryllupsreiseEkspertene mener at mannens største oppgave derfor er å være forberedt på at hans kjære har behov for forståelse i ettertid. Hvis hun ikke sier ifra til han på forhånd, kan det være vanskelig for han å forstå "savnet" etter å kunne planlegge drømmedagen.

- Hun har tross alt som regel hatt denne dagen i tankene så uendelig mange ganger flere enn han, og det kan være vanskelig for å han å vite at det i det hele tatt er en overgang fra planleggingsdagene til dagene etter bryllupet. Sånn sett kan det være fint at de gjør hverandre klar over mulige reaksjoner i ettertid, slik at det ikke oppstår misforståelser og unødvendige diskusjoner, sier de.

Tilbake til hverdagen

Samtidig finnes også flere måter å ta vare på magien man som par opplever på bryllupsfesten i "det vanlige livet".

- Fremkall bildene raskt etter bryllupet. Det er ikke nødvendig å se gjennom alt på en gang i turbofart, men ta dere noen minutter daglig. Hun kan også fortelle han at dette betyr mye for henne at han tar seg tid til det. Det er ikke alltid at mennene er flinkest på sånt, sier Gustavsen til Kvinneguiden.

- Det er også lurt å gjøre ting sammen, planlegge korte turer, legge inn noen gledespunkter for begge i hverdagen, hvor begge kan vise at de gladelig ofrer sin tid for at den andre skal ha det bra. Å vise at man setter pris på hverandre er viktig hele veien - også etter at frieriet har skjedd, og bryllupsfesten er over, sier Gustavsen.

Det trenger ikke være store ting, små hverdagslige gester kan holde lenge.

- Det er også lov å gå på en kino-date med smågodt og popcorn, og nyte det faktum at dere nå gjør dette som mann og kone. Den rosa skyen trenger så absolutt ikke å bli borte - forsøk å huske på at den er der et sted - selv om bryllupet nå er overstått, tipser ekspertene. snakkende-par220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen