Det ligger i detaljene

Slik velger du trykksakene som blir lagt merke til.

Publisert Oppdatert
Det første dine bryllupsgjester får se av bryllupet ditt er invitasjonen som dumper ned i postkassen. Det er denne trykksaken som skaper de første forventningene til den store dagen.

Her får du noen gode tips om hvordan du velger trykksaker som passer bryllupet ditt, og hvordan du får jobben gjort.

Les også: Ny duft til bryllupsdagen

Les også: Buketten som passer deg

Les også: Siste sjekkliste før bryllupet


Komplett sett


Et godt råd er å tenke helhet når det kommer til bryllupets trykksaker. Selv om gjestene ikke vil se invitasjonen, kirkeprogrammet og bordkortene på samme tid, er det stilig når alle detaljene matcher. De trenger ikke å være helt identiske, men kan ha elementer fra den samme designen. Bruk samme font, farger og gjerne en felles detalj for å fullføre stilen.

Det har blitt vanlig å bruke trykksaker i flere deler av bryllupsdagen enn det har blitt gjort tidligere. Skal dere ha bryllupet et sted hvor gjestene skal overnatte, er det hyggelig med et lite velkomstkort eller -brev på rommene, også i samme stil som resten av trykksakene. En flott mappe i matchende stil under hver tallerken er et fint omslag for eventuelle sanger og informasjon. For en ekstra touch kan du også lage små skilt som beskriver kakene til kaffen.

Finn din stil


Det er ikke ofte vi ser ferdiglagde trykksaker fra bokhandelen lenger. Nå er det personlige varianter som gjelder. Velg en stil som passer deg og kjæresten din. Enkelt og klassisk, moderne, romantisk, fargerikt eller retro. Valgene er mange.

Velg gjerne en stil som passer bryllupet forøvrig også. Det er ekstra stilig hvis man får trykksaker som gjenspeiler atmosfæren dere ønsker dere i bryllupet, enten dere skal holde bryllupet i en uformell hage eller på en herskapelig herregård.

Lag selv


De fleste velger å lage trykksakene sine selv. Det finnes et stort utvalg av lekre ark, konvolutter, bånd og andre detaljer å få kjøpt i hobbybutikker og på nettet, så det skal ikke være vanskelig å finne de elementene du ønsker deg.

Husk at det er tidkrevende å lage trykksaker selv, og det krever også en del utstyr for at resultatet skal bli bra. Gjør en liten beregning på hva det kommer til å koste deg så du ikke får noen ubehagelige overraskelser underveis. Fordelen med å lage trykksakene selv er at du får dem akkurat slik du ønsker deg.

Tips:
Inviter jentene på en hyggekveld med mat, vin og bryllupsverksted! Flere hoder gjør det lettere å finne gode løsninger på trykksakene, det går raskere, og ikke minst er det mye hyggeligere!

Kjøp ferdig


Det er stadig flere nettbutikker som tilbyr skreddersydde trykksaker til bryllup. Her kan du få alt fra enkle og rimelige alternativer til dyre, eksklusive varianter. Flere utenlandske sider tilbyr også internasjonal shipping og trykker tekst på ulike språk. Teksten skriver du selv og sender til bedriften, slik at du kan føle deg trygg på at det blir riktig.

Å kjøpe ferdige invitasjoner er som regel dyrere enn å lage selv, men det kan også i noen tilfeller være billigere, alt etter hva du ønsker deg. Skal du uansett ha en enkel design kan du slippe unna mye jobb ved å kjøpe ferdig, og antakelig ikke betale mer for det. Hos profesjonelle trykkerier har de også mulighet til å lage effekter og detaljer man ikke klarer hjemme. Det gir deg mange muligheter til å lage trykksaker som er ekstra lekre og eksklusive. Men husk at detaljene koster.vers5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning