Siste sjekkliste før bryllupet

Har dere husket alt?

Siste sjekkliste før bryllupet
Siste sjekkliste før bryllupet
Publisert Oppdatert
Det er mye å holde styr på når bryllupsdagen nærmer seg! Her er en sjekkliste for dere som er helt i innspurten av bryllupsplanleggingen, slik at ingen detaljer går i glemmeboken.

Papirarbeidet
Før dere kan gifte dere må dere søke om å få en ekteskapsattest/prøvingsattest fra skattekontoret. Dette kan ta noen uker, så hvis det ennå ikke er gjort, bør det gjøres nå!

Gjestebok
Det er hyggelig med et skriftlig minne etter bryllupdagen, og en gjestebok kan derfor være fint å ha. Bestem hvem som har ansvaret for å legge den frem, og også ta den med seg når kvelden er over.

Ringbærer
Skal en brudepike eller brudesvenn gi dere ringene under vielsen er det lurt å kjøpe en ringpute eller kurv ringene kan bæres i. Husk å vurdere hvor stødig ringbæreren deres er på hånden.

Kaketopp
Husk å kjøpe en kaketopp til bryllupskaken - dette følger som regel ikke med kaken fra bakeriet.

Pengeposer
Gjør klar konvolutter med penger til de som skal betales på selve dagen. Sjåfør, musikere, barnevakt, fotograf osv. Gi ansvaret for utdeling av konvoluttene til en person dere stoler på.

Sjåfør
Hvem kjører dere til og fra kirken?

Barnevakt
Har dere barn i bryllupet er det lurt å ha med en person utenfor gjestelisten som fungerer som barnevakt. Husk å være ute i god tid.

Emergency kit
Gjør klar en veske med ting du kan få bruk for gjennom dagen: Hodepinetabletter, gnagsårplaster, neglfil, kleenex, ekstra strømper, sminke, hårspray og hårspenner. Gi eventuelt denne oppgaven til forloveren din.

Nøkkelpersoner
Sett av tid til å snakke med forlovere, toastmaster og andre nøkkelpersoner i bryllupet, slik at alle er trygge på rollene sine gjennom dagen.

Gravering
Husk å levere ringene til gravering. Det kan ta en ukes tid.

Gaveansvarlig
Utnevn en gaveansvarlig som tar seg av gavebordet og registrering av hvilke gaver som er fra hvem. Avtal også hvem som hjelper dere med å få med dere gavene hjem!

Brudevals
Har dere ikke gjort det enda, er det på tide å øve på brudevalsen. Kanskje dere kan ta et dansekurs?

Spillelister
Husk å gjøre klar spillelister slik at musikken flyter hele kvelden. Selv om man har levende musikk kan det også være nyttig å ha en spilleliste som kan brukes før og etter bandet spiller.

Henting
Hvis dere ikke har bestilt levering av blomster og bryllupskake er det viktig å bestemme hvem som gjør dette, og når.

Parkering
Hvor skal gjestene parkere? Finnes det ikke parkeringsplasser i forbindelse med festlokalet er det lurt å informere gjestene om hvor de finner det.

Hvem gjør hva
Husk å delegere arbeidsoppgaver til andre. Jo mer andre kan hjelpe dere med, jo bedre!

Forbered bryllupsreisen
Skal dere raskt avgårde på bryllupsreise etter bryllupet er det lurt å ha pakket det meste i forkant. Og for all del, husk pass!

Ta det rolig
Sett av tid til å gjøre ingenting, slappe av og til å glede dere!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning