Brudepike-rumper

Glem planking og naking - nå er det brudepike-rumper som gjelder

Bildetrenden tar fullstendig av.

BRUDEN BYR PÅ VENNINNENE: Brudepike-rumpene spres på nett.
BRUDEN BYR PÅ VENNINNENE: Brudepike-rumpene spres på nett. Foto: Imgur.
Publisert Oppdatert

Du husker sikkert "planking"-trenden som dukket opp på Facebook for en tid tilbake?

Eller den ferskere "naking"-trenden på Instagram hvor damer kledde av seg på overkroppen, av og til også helt naken, stod med ryggen mot kameraet omgitt av spektakulær natur og gjerne utsikt fra fjellet?

Vel, de to trendene er så februar 2014.

En ny bildetrend sprer seg nå som ild i tørt gress. Nok en gang skal damene stille seg med ryggen mot kamera, men nå er det rumpa det handler om.

Brudepike-rumper, for å være mer spesifikk.

Elitedaily.com hadde tidlig ute en artikkel om bildetrenden, som i skrivende stund har nærmere 800.000 likes på Facebook.

Når man titter på fotografiene som spres på Instagram og Facebook, kan man kanskje tenke at dette er bilder fra bryllup hvor alt gikk galt, men så forstår man at dette er et meget bevisst valg av bruden og hennes venninner.

Hvorfor ikke by på brudepikenes rumper mens de enda er unge og spretne?

Hjemme i Norge har det heller ikke vært fritt for diverse rumpebilder. Tidligere viste for eksempel Marianne Aulie sine 10 beste rumpestunts for Her&Nå.

AVSLØRER: Den nye bildetrenden har blitt svært populær på sosiale medier på kort tid.
AVSLØRER: Den nye bildetrenden har blitt svært populær på sosiale medier på kort tid. Foto: Imgur.
SEXY: Bruden deler glansen med brudepikene.
SEXY: Bruden deler glansen med brudepikene. Foto: Imgur.

- Rar trend

VIL GÅ OVER: - Det oppstår jo nye trender hele tiden, men jeg tror at denne trenden, som for eksempel ""duckface-trenden"" og ""planking"", kommer til å gå over ganske fort, sier Bjørn Tore Økland, bryllupsfotograf i Bergen.
VIL GÅ OVER: - Det oppstår jo nye trender hele tiden, men jeg tror at denne trenden, som for eksempel ""duckface-trenden"" og ""planking"", kommer til å gå over ganske fort, sier Bjørn Tore Økland, bryllupsfotograf i Bergen. Foto: Bjørn Tore Økland.
EKSPONERINGSBEHOV: Annette Elvhaug, bryllupsplanlegger hos Its Happening, mener at dagens generasjon er ganske egosentriske, og det er viktig med selvrealisering. Det kan også være en grunn til at slike trender tar av.
EKSPONERINGSBEHOV: Annette Elvhaug, bryllupsplanlegger hos Its Happening, mener at dagens generasjon er ganske egosentriske, og det er viktig med selvrealisering. Det kan også være en grunn til at slike trender tar av. Foto: Its Happening.

Bjørn Tore Økland, bryllupsfotograf i Bergen, tror at slike bildetrender oppstår fordi folk liker å presse grensene litt:

- Det oppstår jo nye trender hele tiden, men jeg tror at denne trenden, som for eksempel "duckface-trenden" og "planking", kommer til å gå over ganske fort, sier Økland til Kvinneguiden.

Fotografen er ikke spesielt fan av den nye rumpebilde-trenden.

- Det kan være gøy med utradisjonelle bryllupsbilder, men akkurat denne trenden syns jeg bare er rar. Jeg har også sett at noen fotografer har dratt med barn på denne trenden, og det syns jeg ikke er bra i det hele tatt, det er å dra det for langt, sier han.

Økland understreker samtidig at det er opp til hver enkelt brud hvordan hun ønsker at bildene fra bryllupet skal være.

- Alle bildene skal jo være for brudens private bruk, så folk må jo få gjøre som de vil. Som fotograf har jeg ikke spesielt strenge grenser, og jeg tar gjerne utradisjonelle bilder av brudepar dersom de kommer med ønsker om det, sier han.

- Men er det noe som kan gå ut over meg som fotograf, er jeg mer skeptisk til hva slags bilder jeg setter navnet mitt på. Jeg ville nok vært litt betenkt før jeg eventuelt satt navnet mitt på bilder av denne typen trend, sier han.

Uhøytidlig og morsomt

Annette Elvhaug, bryllupsplanlegger ved Its Happening, syns det er morsomt å gå bort i fra tradisjonelle bilder og heller krydre dem med humor av ulik sort.

- Men sånn profesjonelt sett, syns jeg jo at det beste er å beholde trusene på, ler Elvhaug til Kvinneguiden.

Samtidig mener hun at typisk for en slik trend blir at det ikke er særlig unikt lenger når "alle" kaster seg på bølgen.

- Da syns jeg det er bedre om det gjøres enda litt mer personlig, med at brudepikene for eksempel har truser med en gratulasjonshilsen på eller lignende.

Elvhaug tror at brudepike-rumpene er "the next step" fra de toppløse "naking"-bildene som florerte tidligere.

- Det er jo et slags signal om at man ikke tar seg selv så høytidlig, og at man kanskje ønsker å styre litt unna det institusjonspregede bryllupet, men heller tørre å vise seg frem i bryllupet, sier hun.

Bryllupsplanleggeren er fan av at bryllupet gjøres mer personlig og at det passer til brudeparet.

- Det blir feil om bryllupet skal være veldig stivt og formelt dersom det ikke passer personligheten til brudeparet, sier Elvhaug.

Eksponeringsbehov

Samtidig syns bryllupsplanleggeren at man bør tenke litt etikette i bryllupet:

- Man bør for eksempel ikke drikke seg dritings og "flashe titsa", man bør respektere gjestene, og som gjest bør man vite hvor grensen til brudeparet går.

Elvhaug mener at dagens generasjon er ganske egosentriske, og det er viktig med selvrealisering. Det kan også være en grunn til at slike trender tar av.

- Blogg-generasjon er vant til denne typen eksponering, og de aller fleste av oss ønsker å være veldig spesielle og unike. Eksponeringsbehovet ligger i oss, sier hun.

Elvhaug tror at denne brudepike-rumpe-trenden vil nå Norge.

- Den kan lett nå Norge, men da tror jeg at det vil skje blant den yngre generasjonen, de i 30-årene og yngre, sier hun.

Bryllupsplanleggeren mener at det meste av denne typen eksponering er greit;

- Så lenge man ikke tvinger noen til å gjøre noe de ikke ønsker, og så lenge man ikke tråkker over noens grense, syns jeg det er greit.

Skal kunne være stolt av bildene

ROCK N' ROLL: Noen ønsker å skille seg helt ut fra mengden.
ROCK N' ROLL: Noen ønsker å skille seg helt ut fra mengden. Foto: Imgur.

Økland tror egentlig ikke at denne typen bildetrender serverer bilder som vil bli husket i historien.

- Trendene vil bli glemt. Dersom brudepar ønsker bilder som er "litt på kanten", håper jeg at de også forsikrer seg om å ta noen tradisjonelle bilder slik at de har begge deler.

- Man skal kunne vise frem brudebildene om 50 år til sine barnebarn og være stolt av bildene. Jeg tror at de kommer til å skamme seg litt om de ser tilbake på slike bilder, og det er de eneste bildene de har fra en slik dag, sier han.

Fotografen, som er midt i høysesongen nå, skulle gjerne tatt flere utradisjonelle bryllupsfotografi av brudepar, men det er det sjelden tid til.

- Det er alltid et heftig tidspress når man tar bilder i bryllup.Som regel har man maks halvannen time på å ta bildene av brudeparet. Men jeg liker veldig godt bilder av brudepar på fjellet og skulle gjerne tatt med brudepar på Løvstakken for fotografering, sier Økland.

Les også:

- Å dukke opp til frokost med bustete rett-fra-sengen hår er ikke spesielt "classy".

ENDEN ER GOD: Et minne med venninnene.
ENDEN ER GOD: Et minne med venninnene. Foto: Imgur.

Hvilken finger skal gifteringen være på?

Gjør du dette før bryllupet, kan det ende i katastrofe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning