Et bryllup utenom det vanlige

Slik gjør dere dagen enda mer minnerik!

Publisert Oppdatert
Har dere lyst på et bryllup litt utenom det vanlige? Det trenger ikke være verken vanskeligere eller dyrere å få til enn et tradisjonelt bryllup. Her er tipsene!

Tapas/Grillmat

Dropp den tradisjonelle tre-retters menyen, og gå for tapas eller grillmat. Alle får noe de liker, prisen er lavere, og stemningen blir uformell. Ønsker dere en helt uformell ramme kan en bartender som serverer øl fra tappetårn være prikken over i-en.

Sanger/taler

Ved å bytte ut noen av eller alle de tradisjonelle talene og sangene med videosnutter, powerpointpresentasjoner eller opptredener, vil middagen bli underholdende fra start til slutt. Dere kan også droppe taler og sanger helt, og eventuelt heller sende rundt en gjestebok der de som ønsker kan skrive en hilsen.

Utkledningsfest

Har dere lyst på en helt uformell setting der dere ønsker at gjestene skal være i minst like mye fokus som dere selv, kan en utkledsningsfest være den perfekte rammen. For en romantisk vri kan dere be gjestene kle seg ut som noe som har med kjærlighet å gjøre, eller dere kan gi dem frie tøyler.

Levende musikk

Lite setter stemningen som et storband. Eller kanskje et rockeband passer dere bedre? Uansett stil skaper levende musikk en perfekt ramme rundt bryllupsmottakelsen og festen.

Syngende servitører

Uansett hva slags mat dere serverer bør dere sannsynligvis ha serveringshjelp av et eller annet slag. Syngende servitører løsner opp stemningen, og gir underholdning uten at gjestene må delta.

8-retter

Er både brudepar og gjester matglade kan en 8-retters gourmetmeny være helt riktig. Husk bare på at en slik middag tar lang tid, så begrens antall taler, for å forhindre at hele kvelden og natten blir tilbrakt rundt bordet.

Utendørs

Har dere tilgang til en stor hage eller uteplass kan et utendørsbryllup være en morsom måte å feire bryllupet på. I Norge er man dessverre aldri garantert godt vær, så leie av telt er helt nødvendig. Skulle dere ha flaks, og opplever knallvær, kan dere legge opp til at for eksempel dansegulvet er under åpen himmel, mens middagen foregår i teltet.

Alternative antrekk

Tradisjonelt heter det at kvinnelige gjester aldri skal komme i hvit kjole. Hva med å snu det hele på hodet? Bruden kommer i knallrød, eller kanskje til og med sort kjole, og alle gjestene er kledd i hvitt. Garantert oppmerksomhet, og bildene blir fantastiske.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen