Bryllupsreise Hawaii

Alle burde unne seg en tur hit én gang i livet

Hawaii er alt du trodde det kom til å være. Pluss litt til.

Foto: FOTO: Hawaiimagazine.com
Publisert Oppdatert

De kritthvite strendene. Det blå blå Stillehavet. Svarte vulkanfjell. Surfere som er ute når solen gryr for å få med seg de beste bølgene. Blomsterhavet i deilige rosa- og lillafarger hvorenn du snur deg. Hawaii er Stillehavesparadiset som byr på alt du drømmer om av sol, saltvann og Aloha-stemning.

De aller fleste av oss har sett både palmene og strendene før - i mang en film og TV serie. Men det er ikke til å nekte for at å komme seg til Hawaii på ferie koster både tid og penger, for de vakre Stillehavsøyene ligger omtrent så langt vekk fra Norge som det er mulig å komme.

Men om dere lengter etter en bryllupsreise som oppfyller alle drømmer om den perfekte sydhavsøy, med shopping, sightseeing og opplevelser på kjøpet, ja da burde dere kaste bekymringer om lang reise og jetlag og stigende dollarkurs til side, og legge turen til magiske og fantastiske Hawaii.

Aloha-staten

Aloha-staten, som Hawaii ofte kalles, ble i 1959 offisielt den 50. amerikanske delstaten, og er et populært reisemål for både kjendiser og den vanlige amerikaner på jakt etter sol, sand og Mai Tais.

- Hawaii appellerer til alle, og er et perfekt sted å tilbringe bryllupsreisen på, forklarer senior travel consultant hos luksus- og boutiquehotellguiden Mr & Mrs Smith, Fiona Bickmore, til Kvinneguiden.

- Her finner man de lekreste designhoteller, små boutique-hoteller og enorme turistmaskin-hoteller, og både strender, shopping, mat og natteliv som er så fantastisk og variert at alle vil finne noe som faller i smak.

WAIKIKI: Denne stranden er minst like vakker som ryktet sier.
WAIKIKI: Denne stranden er minst like vakker som ryktet sier. Foto: FOTO: Ving

Mer enn huladansere og solnedganger

Det er mange som reiser til Hawaii for å ligge rett ut på stranden og nyte solens varme stråler. Og i et tropisk klima som det du finner på Hawaii, der er det ikke mangel på soltimer å ta av skulle du befinne deg på denne øygruppen.

- Men Hawaii har også så mye mer å by på enn strander og vakre solnedganger, forklarer redaktør i Hawaii Magazine, Derek Paiva, til Kvinneguiden.

- Her finnes en spektakulær natur, fantastisk for deg som ønsker en aktiv ferie med turer og opplevelser, og i tillegg spennende historie, unik kultur og et restaurant- og natteliv som få andre steder kan måle seg med.

Paiva tror Hawaii for mange er selve drømmen om paradis.

- Litt fordi det ligger så langt vekk fra alt annet, du kan ikke reise hit uten å føle at du opplever noe helt nytt og unikt. Klimaet er perfekt for late dager ved bassenget eller oppdagelsesturer med din nye ektemake.

Lokalbefolkningen bidrar også til å gjøre Hawaii til den populære destinasjonen øygruppen er:

- Aller smiler på Hawaii, forklarer redaktøren.

- Og du kommer raskt til å skjønne hvorfor.

Fakta om Hawaii

Hawaii er navnet på et arkipelago som består av åtte store øyer, enda flere små-øyer, mange atoller og undersjøiske fjellkjeder. De seks hovedøyene er: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui, og Hawaii's Big Island.

Øygruppen strekker seg hele 2400 km fra Hawaii-øyen i sør helt nord til Kure-atollen i nord. Det er 3000 km fra Hawaii og inn til nærmeste kontinent.

Øygruppen har cirka 1,2 millioner innbyggere, og er blant annet hjem til verdens mest aktive vulkan, Kileaua Volcano, som ligger i Hawaii Volcanoes National Park.

De første menneskene som gikk i land på Hawaii-øyene var polynesere. De ankom for mer enn 1500 år siden, etter å ha padlet over 3200 kilometer i kanoene sine.

SURFING: Surfing er en kultur på Hawaii, og du vil møte solbrune surfere på enhver strand på øyene.
SURFING: Surfing er en kultur på Hawaii, og du vil møte solbrune surfere på enhver strand på øyene. Foto: FOTO: Ving
PARADIS: Ingen andre steder vaier palmene like forførerisk og ingen andre steder vaier de over like paradisiske strender.
PARADIS: Ingen andre steder vaier palmene like forførerisk og ingen andre steder vaier de over like paradisiske strender. Foto: FOTO: Ving

- 500 år senere kom det mer folk, denne gangen fra fra Tahiti, forklarer Paiva.

Slik kommer du deg hit

Det tar tid å komme seg til Hawaii fra Norge. Faktisk rundt ett helt døgn.

Reiser du med United Airlines mellomlander du bare én gang, på Heathrow i London.

Med andre store flyselskaper som American Airlines, British Airways eller Air France må du først mellomlande på en av de store flyplassene i Europa, og så mellomlande i Los Angeles.

Du kan også reise med turoperatøren Ving, som flyr deg til enten Maui eller Honolulu, fra Oslo. Ving tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiseleder-service på Hawaii-turen.

- I 1778 gikk kaptein James Cook i land i Waimea Bay på Kauai. Han kalte øygruppen "Sandwich Islands", til ære for den britiske Earl of Sandwich. Dørene mot Vesten ble åpnet, men kaptein Cook ble drept bare ett år senere, i Kealakekua Bay på Hawaii's Big island.

På 1800-tallet ble Hawaii et havn for sjøfarere, kjøpmenn og hvalfangere, dessverre hadde mange av disse med seg europeiske sykdommer som skulle vise seg å være svært dødelig for lokalbefolkningen på øyene.

På 1900-tallet sørget sukker- og ananasplantasjene for at økonomien gikk gjennom en sterk vekst, noe som førte med seg innbyggere fra Japan, Kina, Fillippinene og Portugal.

Mer enn 1/3 av all ananasen som selges i verden kommer fra nettopp Hawaii.

Velg din favoritt-øy

De fire hovedøyene Oahu, Maui, Big Island og Kauai har alle en mengde hoteller i prisklasser fra luksus og ned til leiligheter man kan leie for en mye rimeligere sum. Øyene varierer i både tilbud og ikke minst natur, så her må man nesten bare se hva som frister mest:

Kauai

Denne mest nordliggende av øyene kan skilte med dramatisk natur, og er det perfekte sted å reise om dere ønsker å drive med mange utendørsaktiviteter på bryllupsreisen. Kyststrekningen Coconut Coast har noen fantastiske strender, og du finner også Waimea Canyon, Hawaiis egen "Grand Canyon" på denne øya.

Dette må du få med deg på Kauai:

Wailua River - Her kan dere dra på rafting i spektakulære omgivelser .

Napali Coast - Storslåtte klipper langs nordkysten.

Poipu Beach Park - Stemt frem som noen av USAs beste strender.

Maui

Maui er den nest største av øyene og hjem til det som regnes av noen av verdens beste strender. Her våkner du opp tidlig for å nyte soloppgangen ved Haleakala, tilbringer en ettermiddag med å rusle gjennom historiske Lahaina town eller tar en kjøretur langs den vakre veien mot Hana.

VULKANUTBRUDD: Verdens mest aktive vulkan befinner seg på Hawaii.
VULKANUTBRUDD: Verdens mest aktive vulkan befinner seg på Hawaii. Foto: FOTO: G .Brad Lewis
AKTIV FERIE: Det mangler ikke på aktiviteter å drive med på Hawaii. Snorkl, dykk, gå på fottur, opplev en aktiv vulkan på nært hold, dra på sykkeltur eller bare nyt solen på de mange strendene.
AKTIV FERIE: Det mangler ikke på aktiviteter å drive med på Hawaii. Snorkl, dykk, gå på fottur, opplev en aktiv vulkan på nært hold, dra på sykkeltur eller bare nyt solen på de mange strendene. Foto: FOTO: aloha-hawaii.com

Dette må du få med deg på Mauii:

Utforsk øyene

Den enkleste måten å transportere seg mellom øyene er med fly, og det finnes lokale flyselskaper som har spesialisert seg på øyhopping. Å leie bil er en fin måte å utforske øyene på, vil du ikke kjøre selv finnes det rundturer med både buss, sjøfly og helikopter.

Bussnettet er også kjent for å være et av de mest utbygde i USA, så det er ikke noe problem å reise rundt også på denne måten.

Lahaina - Her kan man store deler av året se hvaler langs kysten.

Makena Beach State Park (Big Beach) - En av Mauis største og lengste strender.

Haleakala National Park - Her finner man Mauis høyeste fjelltopp.

Oahu

Oahu er hjem til Hawaiis "hovedstad" og det er også her størstedelen av innbyggerne bor. Øya er en populære destinasjon for turister fra hele verden, og kan skilte med flott natur, spennende historie, kjente museer, restauranter og natteliv. Det er også på denne øya du finner noen av verdens beste surfere, som kommer til øya for å boltre seg i bølgene utenfor legendariske North Shore. Oahu er også hjem til den kjente stranden Waikiki Beach.

Dette må du få med deg på Mauii:

Waikiki Beach - Ikonisk strand som trekker tusenvis av turister årlig

Pearl Harbor - Oppdag stedet hvor japanerne bombet Hawaii under 2. Verdenskrig.

Hanauma Bay Nature Preserve - Ett av de beste stedene på Hawaii om du vil snorkle.

Nuuanu Pali Lookout - Historisk sted med fantastisk utsikt over fjellene på øya.

Hawaii Island (Big Island)

Big Island er større enn alle de andre øyene sammenlagt, og er også stor nok til å være hjem til 11 av verdens 13 klimasoner. Her finner du tropiske sandstrender, snøkledte fjell, regnskog, fossefall og også verdens mest aktive vulkan, Kilauea.

Dette må du få med deg på Big Island:

Historic Kailua Village (Kailua-Kona) - Historisk by ved kysten, vel verdt en dagstur.

Kaffeplantasjer - Smak på helt fersk Kona kaffe.

Downtown Hilo - Oppdag øyas sjarmerende hovedstad.

Hamakua-kystent - Se vakre fossefall langs denne spektakulære kjøreturen.

Dette bør dere få med dere

1. Kilauea Volcano på Big Island

Kilauea ligger helt på sørøst-spissen av øya og er en av de mest aktive vulkanene i verden. Her kan man gå på fottur gjennom tett regnskog hvor man også finner varme kilder, geysirer og se at nytt land formes av lava hver eneste dag.

BLOMSTERHAV: Overalt hvor du snur deg på Hawaii møtes du av de vakreste tropiske blomster.
BLOMSTERHAV: Overalt hvor du snur deg på Hawaii møtes du av de vakreste tropiske blomster. Foto: FOTO: Ving

Utbruddet som vulkanen har startet allerede i 1983 og pågår den dag i dag.

2. Ta en helikopter-tur over Kaui

Bare på denne måten vil dere fullstendig få med dere det fantastiske landskapet på øya, hvor majestetiske grønnkledte fjell rører nesten ved skyene.

3. Slapp av på stranden

Hawaii er hjem til noen av verdens absolutt vakreste og mest naturskjønne strender

4. Dra på hval cruise

Hver vinter forlater enorme hvaler det kalde vannet ved kysten av Alaska hvor de normalt holder til, og svømmer sørover mot Hawaii for å pare seg og føde barn.

5. Snorkling

Molokini er kjent som ett av de beste stedene i verden å snorkle på. Her er vannet krystallklart og fylt med tusenvis av fargerike fisk. Dette marinereservatet ligger noen mil sør for kysten av Maui og kan nås med båt.

6. Dra på sykkeltur

Dere kommer aldri til å glemme å sykle ned fjellsiden av Haleakala Mountain i soloppgangen. Fjellet, som er ett av de største i verden, er en slumrende vulkan og strekker seg ikke bare oppover, men også flere tusen meter nedover under havoverflaten. Man kan faktisk komme seg helt frem til kanten av krateret.

Haleakala Mountain er en del av nasjonalparken Haleakala National Park.

7. Gå på luau

Det går nesten ikke an å være på Hawaii uten å få med seg en ekte polynesisk luau. Luauen er ofte synonymt med det velkjente bastskjørtet, og er en ypperlig måte å la seg introdusere til både maten og kulturen på Hawaii.

Denne polynesiske tradisjonen er en eksotisk feiring av farge, stil, historie, musikk og dans. Kvinner i bastskjørt og menn med dekorerte fjes danser rundt et bål til tradisjonell musikk.

Les også:

Dette gjør deg til en upopulær gjest

Bryllupsreise i Italia: Det blir ikke mer romantisk enn dette

Har du hørt om "The Florida Feeling"?

ROMANTIKK: Det er ikke uten grunn at Hawaii regnes som en av verdens vakreste destinasjoner.
ROMANTIKK: Det er ikke uten grunn at Hawaii regnes som en av verdens vakreste destinasjoner. Foto: FOTO: Hotels.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning