FINALIST I SKRIVEKONKURRANSEN «MATRO»

Gi litt mer faen!

Det er ikke sunnere å lage en sunn kake om du skal spise opp hele kaka.

SLAPP AV: - Vi lar oss påvirke av omgivelsene rundt oss, og spesielt personer som treffer noe inni oss, skriver Annette Enge, som mener vi bør bli finkere til å gi faen.
SLAPP AV: - Vi lar oss påvirke av omgivelsene rundt oss, og spesielt personer som treffer noe inni oss, skriver Annette Enge, som mener vi bør bli finkere til å gi faen.
Publisert Oppdatert

KOMMENTAR:

I dag er det trendy å spise sunt og ikke minst lage det som er usunt, sunnere. Hjemmelagde sunne kjeks, sunne skoleboller og lasagne uten pasta. Det er dadler istedenfor sukker, squash istedenfor pasta og bønner i brownies. Også jeg har hoppet på trenden, siden jeg elsker å leke meg på kjøkkenet. Det å få til en sunnere type kjeks gir meg en mestringsfølelse, og er midt i blinken når søtsuget kommer.

Usunt forhold til mat

Samtidig er det utvilsomt mange som ikke har et sunt forhold til mat lenger.

FAKTA OM SKRIBENTEN:

Navn: Randi Annette Enge

Alder: 27 år

Blogg: www.randiannette.blogg.no (siden 2012).

Trening: Kampsporten Ju Jitsu og styrketrening

Instagram: @Randiae

Hobby: Foto, blogg, trening og venner.

Jeg leser daglig blogger der jenter skriver at de har kjøpt en sunnere olje, sunnere sjokolade og kun har spist ett måltid i dag, som inneholdt kylling - and that's it.

Alle som blogger må tenke på hvilke signaler dette kan gi. For hva ønsker de å oppnå med å fortelle at de kun spiste ett måltid med kylling?

Og hva med helgene? Det er ikke mange som skriver om at de tok seg en fest, spiste smågodt eller potetgull.

Jeg tror en god resept på et godt liv er å gi litt mer faen.

Smaker plast

Jeg husker hvordan det var når jeg selv begynte å lese blogger. Plutselig dukket det opp mer og mer av produkter som stevia, sukrin gold og bakeprotein. Da jeg skulle testet en sjokoladekake jeg fant på en blogg måtte jeg omtrent løpe ned hver eneste kostbutikk for å finne den eksakte oljen, den riktige sjokoladen og akkurat det rette proteinpulveret.

Det er ikke rart kaken blir dyr. Ikke ble den spesielt god heller. Smaken minnet mer om plastikk enn deilig sjokolade.

Ofte er bloggerne også mer enn slanke nok fra før.

Likevel skriver de i detalj om hvor mye de har trent og hvor lite de har spist. Kanskje er det ikke så rart? De er unge og tenker at det er det som skal til for å bli akseptert.

Alle har vi idealer

De fleste av oss har en vi ser opp til. Om det er en fotballspiller eller en blogger. Vi vil så gjerne være like gode, like flinke og vi vil gjerne prøve å gjøre det de gjør. For vi lar oss påvirke av omgivelsene rundt oss, og spesielt personer som treffer noe inni oss.

Jeg synes derfor det er viktig å ha i bakhodet at det er fritt fram for alle å se hva vi skriver på en blogg.

Finalist i Matro-konkurransen

Mills startet Matro-initiativet våren 2015, for å sette kostholdshysteriet på dagsorden, og hjelpe folk ta tilbake et sunnere og mindre komplisert forhold til mat. Flere lever så sunt at det blir usunt, og for mange er måltidet mer preget av stress, usikkerhet og dårlig samvittighet enn selve maten og trivselen rundt bordet.

Matro handler om å senke skuldrene. All mat trenger ikke være lagd fra bunnen for å være både sunn og god.

Mat- og merkevarehuset Mills er et familieselskap på Grünerløkka i Oslo med røtter tilbake til 1885. Mills produserer matvarer under merkevarene Melange, Mills, Delikat, Soft Flora, Vita hjertego’ og Stryhns.

Les mer på www.mills.no/matro

Det handler om å vise oss fra begge sider, og det handler om mengde. Det er ikke sunnere å lage en sunn kake dersom du har tenkt å spise hele kaken. Da kan du kanskje spare deg for både bry og penger og heller kjøpe et lite stykke med sjokoladekake på en kafé’?

Når jeg blogger selv skriver jeg så klart ikke alt jeg spiser hele tiden, for det har ikke leserne noe interesse av. Men jeg skriver heller ikke at jeg bare spiser sunt eller aldri tar meg en øl.

For jeg gjør jo det. Og blir jeg fristet til å spise sjokolade, slik som jeg ble i dag, ja så gjør det absolutt ingen verdens ting. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning