VITOMARIS

Spis deg smart

Denne fettsyren trimmer hjernen.

SMART MAT: 60 prosent av hjernen består av fett, deriblant omega 3-fettsyren DHA. Denne fettsyren er essensiell fordi den bevarer normal hjernefunksjon.
SMART MAT: 60 prosent av hjernen består av fett, deriblant omega 3-fettsyren DHA. Denne fettsyren er essensiell fordi den bevarer normal hjernefunksjon. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

Fordi kroppen og spesielt hjernen trenger fett for å kunne fungere godt, er inntak av omega 3 viktig. Den aller viktigste fettsyren for hjernen er DHA, ifølge nyere forskning.

Bestill produktet her.

Mangelfullt moderne kosthold

DHA er en viktig omega 3-fettsyre som våre forfedre fant primært i fisk, og som var med på å utvikle de store hjernene våre. Imidlertid er denne fettsyren svært mangelfull i det moderne kostholdet vår.

LES OGSÅ: Slik øker du forbrenningen

60 prosent av hjernen består av fett, deriblant omega 3-fettsyren DHA. Denne fettsyren er essensiell fordi den bevarer normal hjernefunksjon, kan bevare god hukommelse og hindre glemsomhet. Med andre ord kan man si at denne fettsyren kan hjelpe deg med å bli litt smartere.

SMAK OG KVALITET: Like viktig som en god sammensetning av fettsyrer, er smaken og kvaliteten på produktet.
SMAK OG KVALITET: Like viktig som en god sammensetning av fettsyrer, er smaken og kvaliteten på produktet. Foto: FOTO: VitoMaris

DHA, den viktigste fettsyren

Omega 3 inneholder fettsyrene EPA og DHA. Imidlertid inneholder de aller fleste av de "tradisjonelle" omega 3 produktene en høyere andel av fettsyren EPA og mindre andel av DHA. Både EPA og DHA er livsviktige essensielle fettsyrer. Men nyere forskning viser at DHA er essensielt for at hjerne og kropp skal fungere optimalt.

VitoMaris inneholder derfor en høyere andel av denne fettsyren enn mange av de "gammeldagse" omega 3-produktene på markedet.

LES OGSÅ: Spis deg glad med omega 3

Tilfører du kroppen DHA, kan denne fettsyren naturlig konverteres til EPA, mens EPA derimot i liten grad kan omdannes til DHA.

Calamaris - en bærekraftig kilde til omega 3

Kilden til VitoMaris sitt omega 3-produkt er sjødyret calamaris, en blekksprutart som primært finnes i Middelhavet. Calamaris er også en bærekraftig kilde til omega 3-fettsyrer.

Calamaris ikke er utrydningstruet slik mange fiskearter som er omega 3-kilder er. Årlig blir 2 millioner tonn calamaris fanget til matproduksjon. Fra denne produksjonen vil nesten 200.000 tonn være ubrukt - disse restene vil enten bli kastet eller gå til dyrefôr.

Oljen som VitoMaris består av er et økovennlig biprodukt fra calamarisindustrien, noe som hindrer unødvendig avfall.

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning