VITOMARIS

Slik øker du forbrenningen

Dette visste du kanskje ikke om omega 3.

GLATT HUD: Flere studier har påvist at en økt mengde omega 3-fettsyrer i cellemembranene gjør at cellene får en mer smidig struktur. Dette fører igjen til at huden blir mykere og mer smidig, og holder bedre på fuktigheten.
GLATT HUD: Flere studier har påvist at en økt mengde omega 3-fettsyrer i cellemembranene gjør at cellene får en mer smidig struktur. Dette fører igjen til at huden blir mykere og mer smidig, og holder bedre på fuktigheten. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

Hva slags mat du spiser har mye å si for forbrenningen din. Proteinrik mat med mye fiber er eksempler på dette. Men visste du at fett også spiller en viktig rolle for forbrenningen? Det viktigste er å få med seg den riktige typen fett. Flere studier har vist at omega 3 i kombinasjon med trening er viktig i denne sammenhengen.

Bestill produktet her.

Kickstarter forbrenningen

De fleste vestlige mennesker har en ubalanse mellom omega 3 og omega 6, noe som blant annet er medvirkende til hjerte- og karsykdommer. Derfor er det viktig å få nok omega 3-fettsyrer. Ikke bare på grunn av hjertet, men også for å holde vekten nede.

LES OGSÅ: Dette viste du kanskje ikke om barns utvikling?

Flere undersøkelser har vist at forbrenningen går raskere om du trener og spiser mat som inneholder omega 3.

Frigjør fett fra blodet

Interessen for omega 3s helsebringende effekt skjøt fart for flere tiår siden, da forskerne begynte å studere befolkningen på Grønland. Til tross for et kosthold med mye "farlig" fett, lider inuitter sjelden av hjerte og karsykdommer.

Den viktigste årsaken til dette er at omega 3-fettsyrer reduserer fettavleiringene i hjertets blodårer - såkalte åreforkalkninger. Omega 3 kan også bidra til å styrke kroppens celler slik at immunforsvaret forbedres.

DHA - den viktige fettsyren

Omega 3 inneholder blant annet fettsyrene EPA og DHA som er viktige for kroppens funksjoner. Mens de aller fleste "tradisjonelle" omega 3-kildene på markedet har en lav andel DHA, så har VitoMaris en ekstra høy andel av denne viktige fettsyren.

Nyere forskning viser blant annet at inntak av fettsyren DHA er essensielt for at hjerne og kropp skal fungere optimalt. Tilfører du kroppen DHA, kan denne fettsyren naturlig konverteres til EPA, mens EPA derimot i liten grad kan omdannes til DHA.

LES OGSÅ: Spis deg glad med omega 3

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning