VITOMARIS

Omega 3 smører muskler og ledd

Sliter du med leddplager og ømme muskler? Isåfall må du lese dette.

SMØRER: FRA INNSIDEN: Grunnen til at omega 3 har en positiv effekt for ledd er at oljen "smører" kroppen innvendig.
SMØRER: FRA INNSIDEN: Grunnen til at omega 3 har en positiv effekt for ledd er at oljen "smører" kroppen innvendig. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

At omega 3 har en helsebringende effekt kommer ikke overraskende på de fleste forbrukerne. Imidlertid er det den positive virkningen på stive ledd som blir mest applaudert av kosttilskuddets tilhengere. Vi forklarer hvorfor.

Bestill produktet her.

Smører leddene

Grunnen til at omega 3 har en positiv effekt for ledd er at oljen "smører" kroppen innvendig. Flere undersøkelser tyder på at omega 3 har en effekt som kan hjelpe mot ømme og stive ledd.

Vitamin D, viktig for muskler og ledd

MYKERE HUD MED OMEGA 3: Flere studier har påvist at en økt mengde omega 3-fettsyrer i cellemembranene gjør at cellene får en mer smidig struktur. Dette fører igjen til at huden blir mykere og mer smidig, og holder bedre på fuktigheten.
MYKERE HUD MED OMEGA 3: Flere studier har påvist at en økt mengde omega 3-fettsyrer i cellemembranene gjør at cellene får en mer smidig struktur. Dette fører igjen til at huden blir mykere og mer smidig, og holder bedre på fuktigheten. Foto: FOTO: Istockphoto

Vitamin D-mangel kan gjøre musklene svakere og gi muskelplager. Derfor inneholder VitoMaris vitamin D i tillegg til vitamin A og E som er sterke antioksidanter. Ifølge en rapport fra European Food Safety Authority (EFSA) er det mange mennesker i Europa, deriblant både barn, voksne og eldre, som lider av vitamin D-mangel fordi de får i seg for lite av det gjennom maten. Det kan derfor være nyttig å få tilført ekstra via kosttilskudd.

DHA, den viktige fettsyren

Omega 3 inneholder fettsyrene EPA og DHA. Imidlertid inneholder de aller fleste av de "tradisjonelle" omega 3-produktene en høyere andel av fettsyren EPA og mindre andel av DHA. Både EPA og DHA er livsviktige essensielle fettsyrer. Men nyere forskning viser at inntak av en høyere andel av DHA er spesielt viktig for at kropp og hjerne skal fungere optimalt.

VitoMaris inneholder derfor en høyere andel av denne fettsyren enn mange av de "gammeldagse" omega 3-produktene på markedet.

Tilfører du kroppen DHA, kan denne fettsyren naturlig konverteres til EPA, mens EPA derimot i liten grad kan omdannes til DHA.

LES OGSÅ: Spis deg glad med omega 3

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning