VITOMARIS

Hvilket omega 3 produkt skal jeg velge?

Se etter et produkt med ekstra høy andel DHA.

SMAK OG KVALITET: Like viktig som en god sammensetning av fettsyrer, er smaken og kvaliteten på produktet.
SMAK OG KVALITET: Like viktig som en god sammensetning av fettsyrer, er smaken og kvaliteten på produktet. Foto: FOTO: VitoMaris
Publisert Oppdatert

I jungelen av tranflasker og omega 3-produkter med fancy emballasjer, er det ikke lett å vite hvilket produkt som passer deg best. Omega 3-produkter finner du i alle prisklasser og av ymse kvalitet, så hvordan kan du være sikker på at du har valgt riktig produkt?

Bestill produktet her.

Fettsyren med dokumentert effekt på konsentrasjonen

Omega 3 er en gruppe med essensielle fettsyrer som kroppen jevnlig trenger, men ikke lager selv. De viktigste fettsyrene er EPA og DHA. Dette er essensielle fettsyrer som sørger for at kroppen, og ikke minst hjernen, skal fungere optimalt. Imidlertid inneholder mange omega 3-tilskudd på markedet lite DHA. Nyere forskning viser at inntak av en høyere andel av DHA er viktig for kroppens og hjernens funksjon.

Derfor er det viktig å se etter produkter som inneholder en høyere andel DHA enn mange av de "gammeldagse" omega 3-produktene på markedet. Tilfører du kroppen DHA, kan denne fettsyren naturlig konverteres til EPA, mens EPA derimot i liten grad kan omdannes til DHA.

Smak og kvalitet

Like viktig som en god sammensetning av fettsyrer, er smaken og kvaliteten på produktet. Dessverre blir mange av de billige omega 3-produktene utsatt for harskning (oksidasjon), dette skjer blant annet når produktet kommer i kontakt med oksygen. Harskning går utover kvaliteten og gir produktet en vond smak, derfor er det viktig å velge produkter som produsert på riktig måte og har høy kvalitet.

Se etter omega 3-produkter som også inneholder vitaminer og antioksidanter, da oppnår du optimal effekt. I kapslene til VitoMaris finner du vitamin A og E, som er sterke antioksidanter, samt vitamin D, som er viktig for hud, hår og immunforsvar.

Tar vare på naturen

Flere og flere konsumenter har de siste årene lagt mye vekt på at produktet de bruker er miljøvennlig. En god måte å sjekke dette på er å se etter miljøsertifiseringer på produktet. Bureau Veritas har verifisert at Pharma Marine, som er leverandøren til VitoMaris, følger kriteriene som "Friends of the Sea" har satt som krav for sin sertifisering. Dette gjelder for både råvarer og systemer.

I tillegg til dette kommer omega 3-produktet VitoMari' fra en bærekraftig kilde. VitoMaris blir utvunnet fra sjødyret calamaris. I motsetning til en del andre omega 3-kilder er ikke calamaris utrydningstruet. Sjødyret reproduserer seg veldig fort, og finnes derfor i ekstreme mengder. Med et gjennomsnittlig livsløp på mindre enn to år - noe som er mye kortere en fisk som laks og torsk som kan leve opp til 20 år - vil også eksponeringen av bly, kvikksølv og andre miljøgifter som finnes i havet bli mindre enn det man finner i annen fisk. Oljen er fremskaffet ved bruk av trygge og bærekraftige fiskemetoder som verken skader det marine økosystemet, eller bryter ned fiskebestandene.

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning