VITOMARIS

Dette gjør omega 3 for kroppen din

Inntak av omega 3 holder blodårene rene og er godt for hjerte- og karsystemet.

RENE ÅRER: VitaMaris inneholder de naturlige omega 3 fettsyrene DHA og EPA, som holder blodårene rene og er gode for hele hjerte- og karsystemet.
RENE ÅRER: VitaMaris inneholder de naturlige omega 3 fettsyrene DHA og EPA, som holder blodårene rene og er gode for hele hjerte- og karsystemet. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

At omega 3 fettsyrer er bra for hud og ledd er velkjent for de fleste. Imidlertid er det mange som ikke er klar over den gunstige virkningen disse fettsyrene har på resten av kroppen. VitaMaris inneholder de naturlige omega 3 fettsyrene DHA og EPA, som holder blodårene rene og er gode for hele hjerte- og karsystemet.

Bestill produktet her.

LES OGSÅ: Spis deg glad med omega 3

Høyt kolesterol av dårlig kosthold

Kolesterol er et lipid kroppen trenger i celler og for forbrenningen. Kolesterolet både dannes og fjernes fra kroppen i leveren. Det finnes to ulike typer kolesterol, LDL-kolesterol og HDL-kolesterol. Overskudd av LHL fører til avleiringer i blodårene, mens HDL forhindrer avleiringer ved å føre det overflødige kolesterolet tilbake til leveren.

Mange kjenner til at høyt kolesterol i blodet kan føre til hjertesykdom ved at det avleires i blodårene, noe som hindrer hjertet fra å pumpe blodet i kroppen effektivt. Jo høyere kolesterol, desto høyere risiko. Høyt kolesterol er ikke i seg selv en sykdom og gir ingen symptomer, men det er en risikofaktor som øker sjansen for sykdom.

LES OGSÅ: Slik øker du forbrenningen

Høyt kolesterol forebygges ved å ha et sunt kosthold. Mettet fett og transfett bør byttes ut med flerumettet fett, som du finner i fisk, tran og soyaolje. De viktigeste flerumettede fettsyrene er omega 3 og omega 6. I omega 3 finner du de essensielle fettsyrene EPA og DHA, som er essensielle for flere kroppsfunksjoner.

DHA - den viktige fettsyren

Omega 3 finner man naturlig i linfrøolje, fiskeolje og i olje fra sjøpattedyr. Oljen fra calamaris har vist seg å ha en meget gunstig effekt. Grunnen til dette er den unike sammensetningen i oljen som gjør at den skiller seg ut fra de tradisjonelle omega 3 kildene på markedet.

Omega 3 inneholder blant annet fettsyrene EPA og DHA som er viktige for kroppens funksjoner. Mens de aller fleste "tradisjonelle" omega 3 kildene på markedet inneholder lite DHA, har VitoMaris en ekstra høy andel DHA. Nyere forskning viser blant annet at inntak av fettsyren DHA er essensielt for at hjerne og kropp skal fungere optimalt.

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning