VITOMARIS

Bra for barns konsentrasjon og læring

Venter du barn eller har allerede et spedbarn hjemme? Da er denne omega 3-fettsyren viktig

SMART START: Forskere mener at både IQ, sosial tilpasningsevne og motoriske evner hos barnet kan ha sammenheng med mors omega 3-inntak i svangerskapet.
SMART START: Forskere mener at både IQ, sosial tilpasningsevne og motoriske evner hos barnet kan ha sammenheng med mors omega 3-inntak i svangerskapet. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

Tilskudd av DHA under svangerskap og i spedbarnsperioden ser ut til å kunne ha betydning for mental og kognitiv utvikling hos barn, ifølge en fersk rapport fra America´s National Institute of Health.

Både IQ, sosial tilpasningsevne og motoriske evner hos barnet kan ha sammenheng med mors omega 3-inntak i svangerskapet, mener forskerne.

Bestill produktet her.

Fulgte 14 000 kvinner og barna deres

Det var de britiske forskerne Dr. Joseph Hibbeln ved America´s National Institute of Health og Dr. Jean Golding ved University of Bristol som konkluderer med dette. De britiske forskerne fulgte 14 000 gravide kvinner og barna deres i 15 år i en vitenskapelig studie som fikk navnet Avon-studien.

De ville finne ut hvor mye genetikk og miljø i svangerskapet påvirket barnas helse. Ett av funnene var at det synes å være sammenheng mellom mors omega 3 inntak i svangerskapet og barnets intelligens, motoriske evner og sosiale tilpasningsevne.

Omega 3 trengs for hjernen

I omega 3 finner man den essensielle fettsyren DHA. Denne fettsyren finnes blant annet i øynene og hjernen. Inntak av DHA bevarer normal hjernefunksjon, kan bevare hukommelsen og forebygge glemsomhet.

Ny forskning viser at mors inntak av dokosahexaensyra (DHA) bidrar til at hjernen og øynene utvikles normalt hos foster og spedbarn som ammes. Effekten oppnås ved inntak av 200 mg DHA utover anbefalt inntak av omega 3 for voksne som er 250 mg DHA +EPA.

DHA- den essensielle fettsyren

Omega 3 finner man naturlig i linfrøolje, fiskeolje og i olje fra sjøpattedyr. Det er imidlertid i oljen fra calamaris den mest gunstige effekten kommer fra. Grunnen til dette er den unike sammensetningen i oljen som gjør at den skiller seg ut fra de tradisjonelle omega 3 kildene på markedet.

Omega 3 inneholder blant annet fettsyrene EPA og DHA som er viktige for kroppens funksjoner. Mens de aller fleste "tradisjonelle" omega 3 kildene på markedet inneholder lite DHA, har VitoMaris en ekstra høy andel DHA. Nyere forskning viser blant annet at inntak av fettsyren DHA er essensielt for at hjerne og kropp skal fungere optimalt.

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning