OPEL

Denne bilen hjelper deg frem i vinter

Har fremtidens sikkerhetssystemer.

TRYGG: Det er betryggende å ha en bil som hjelper deg frem, spesielt når kjøreforholdene er vanskelige.
TRYGG: Det er betryggende å ha en bil som hjelper deg frem, spesielt når kjøreforholdene er vanskelige. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

En fjern fremtidsvisjon er biler som kjører av seg selv, og dermed eliminerer risikoen for menneskelige feil. Vi er ikke helt der ennå, men sikkerhetssystemene blir stadig mer avanserte og imponerende.

Opel Zafira Tourer er en bil som imponerer på mange områder. Den har en stilig design, gode løsninger og er romslig selv for store familier. Men det er kanskje sikkerhetssystemene som vil ta pusten fra deg.

Sikker struktur

Zafira Tourer har en avansert rammestruktur som absorberer og fordeler støt, og sørger for at du og familien er så sikre som mulig. Dette er et perfekt grunnlag for de passive systemene, som front-, side- og gardinkollisjonsputer, pluss aktive sikkerhetssystemer som virkelig imponerer.

Passer fartsgrensen

Opel Eye er et kamerasystem med fire funksjoner: Det leser og husker fartsgrense- og forbikjøring forbudt-skilt og viser dem. I tillegg varsler systemet deg om utilsiktet skifte av fil, har konstant visning av avstanden til kjøretøyet foran og varsler deg hvis det er overhengende fare for kollisjon.

Zafira Tourer har både hastighetskontroll og hastighetsbegrenser.

Adaptiv hastighetskontroll fungerer ved hastigheter over 50 kilometer i timen. Hastighetskontrollen holder enten førerens valgte hastighet eller den innstilte avstanden til bilen foran.

Mens den automatiske hastighetskontrollen er praktisk i flytende trafikk på motorveien, er fordelen med hastighetsbegrenserfunksjonen at den kan brukes under bykjøring og tett trafikk, der den sørger for at bilen holdes under en innstilt hastighet. Med hastighetsbegrenserfunksjonen kan du stille inn en maksimumshastighet for bilen fra 30 km/t.

Begrenserfunksjonen kan bidra til å holde fartsgrensen i 30-sonen når du kjører i byen.

Les mer om sikkerhetsystemene

Tilpasser fjernlysene

Fjernlysassistenten for standard bi-halogenfrontlyktene til Zafira Tourer gir bedre komfort og sikkerhet ved mørkekjøring. Systemet kan bruke sitt eget kamera, eller Opel Eye hvis det er montert, til å bytte automatisk fra nær- til fjernlys i henhold til forangående og møtende trafikk. Dette gjør mørkekjøring mer behagelig og sikker både for deg og trafikken du møter.

Bilen er kontruert for sikkerhet, både gjennom fysiske og teknologiske sikkerhetssystemer.
Bilen er kontruert for sikkerhet, både gjennom fysiske og teknologiske sikkerhetssystemer. Foto: FOTO: Opel

Eliminerer blindsonen

Sideblindsonevarsel er spesielt nyttig på motorveier med flere filer, og bruker sidemonterte sensorer til å kontrollere om det er biler i filene ved siden av når du skal skifte fil. Den overvåker blindsonene på begge sider kontinuerlig og tenner et LED-lys i det innvendige eller utvendige speilet når det er en bil i dette området. Hvis blinklyset brukes når det er en bil i denne sonen, blinker LED-lyset og et lydsignal høres.

Bilens sikkerhet er først og fremst opp til deg som kjører den. Men Opel Zafira Tourer gjør mye for å sørge for at du har de beste forutsetningene som er mulig. Dermed er både du og familien litt tryggere ute på landeveien.

Se hvordan sikkerhetssystemene fungerer:

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning