MENY

Smart mat til bilferien

Dette bør du alltid ha i bagasjen.

GODT: Gjør det til en god vane å gi barna påfyll med frukt under bilturen. Sunt og deilig.
GODT: Gjør det til en god vane å gi barna påfyll med frukt under bilturen. Sunt og deilig. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

En ferie på veien er en av de beste familieferiene. Ikke bare gir en bilferie muligheter til å oppdage nye steder, dette er også et godt og billig feriealternativ. Men en bilferie er ikke alltid en dans på roser.

De fleste foreldrene gruer seg til aktive, utålmodige og skrikende barn, noe som ofte kan komme av at blodsukkeret til de små er litt for lavt. Så hva bør en forelder ha tilgjengelig når det har gått flere timer siden forrige måltid og den nærmeste bensinstasjonen befinner seg på flere mils avstand? Frukt og grønnsaker kan være redningen.

Det beste våpenet mot skrikende unger

Selv om et godt og balansert måltid alltid er det beste, kan en gulrot ofte være redningen som mellommåltid. En pose med spiseklare gulrøtter er ikke bare godt, det er sunnere og gir mindre søl enn for eksempel kjeks eller potetgull.

Skrell noen gulrøtter før dere reiser og ha de tilgjengelig når barna blir utålmodige og småsultne. Agurk er et godt alternativ dersom barna ikke liker gulrøtter. Frist ungene med små, søte snacksagurker som de kan gnage på i baksetet.

Oppskåret frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker kan fint kombineres med yoghurt eller crème fraiche. Før bilturen kan du forberede oppskåret vannmelon, eple, ananas eller jordbær. I bilen kan barna dyppe frukten i yoghurt eller grønnsaker i crème fraiche. En litt mer spennende måte å spise på for de minste. Ta gjerne et lite rastestopp, så slipper du søl i bilen.

Om du lar barna være med på å forberede nistepakken blir den mer morsom å spise. Kreativ oppskjæring og servering gjør også frukt og grønnsaker fristende for de mer kresne barna. Frukt og grønnsaker er ikke bare sunt for barna, også voksne har godt av å et lite påfyll av energi. På denne måten gir du kroppen de næringsstoffene den trenger.

Drikke

Rikelig med drikke er like viktig å ha med som frisk, oppskåret frukt og grønnsaker på reisen. Vann er den beste tørstedrikken når man er på biltur. På denne måten blir ikke barna dehydrerte og du unngår kvalme og overaktive barn som resultat av brusdrikking.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning