Idoform Travel

God magefølelse på ferien

Vinterstid reiser mange nordmenn til eksotiske strøk. Ikke la ferieidyllen ødelegges av mageproblemer som diaré.

ØDELAGT FERIEIDYLL: kke la ferieidyllen ødelegges av mageproblemer som diaré.
ØDELAGT FERIEIDYLL: kke la ferieidyllen ødelegges av mageproblemer som diaré. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert
BØR VASKES: Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann for å unngå magetrøbbel.
BØR VASKES: Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann for å unngå magetrøbbel. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise.
IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise. Foto: Foto: Produsenten

Er du en av dem som planlegger en utenlandsreise kan det være smart å forberede magen på fremmede bakteriefloraer. En ukes etterlengtet ferie kan fort bli ødelagt hvis magen slår seg vrang. Feriemage oppstår ofte på grunn av fremmede bakterier i alt fra mat og drikke til badevannet.

Billig reiseforsikring i en liten eske

Heldigvis finnes det enkle måter å forebygge mageproblemene på. For å styrke tarmfloraen bør ferieapoteket inneholde Idoform Travel. Du bør starte med tablettene minst tre dager før avreise, og deretter fortsette under hele oppholdet. Da får du i deg gode melkesyrebakterier, og ruster tarmen mot potensielle bakteriefarer.

Hvis uhellet er ute

Dersom du skulle være så uheldig å få løs mage under ferieoppholdet, bør du være forsiktig med å bruke stoppende midler. Kroppen må få mulighet til å kvitte seg med fremmede eller uønskede bakterier. Stoppende midler fjerner ikke årsaken til problemet, og bør derfor kun brukes i akutte situasjoner. Blir man likevel blir nødt til å bruke stoppende midler, er det anbefalt å ta Idoform Travel samtidig slik at balansen i tarmfloraen raskere kommer tilbake til normalt nivå.

Dette bør du tenke på

Vær forsiktig med hva du spiser i begynnelsen av ferien slik at magen får tid til å venne seg til den nye bakteriefloraen. Her finner du tre gode tips:

  1. Kjøtt, fisk og skalldyr bør alltid være godt stekt eller kokt og fortsatt varmt ved servering
  2. Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann
  3. Unngå upasteuriserte meieriprodukter som iskrem

Flere gode ferieråd finner du her.

Mageeksperten Idoform

Velkjente Idoform Travel har i en årrekke vært til god hjelp for nordmenn som ønsker å slippe unna magetrøbbel på reisen. Kvalitetsproduktene fra Mageeksperten Idoform har vært i norske apotek i mer enn 20 år, har og har en solid vitenskapelig forankring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning