Idoform Balance

La bakteriene gjøre jobben

Følger du disse enkle rådene får magen din det bra.

VELFUNGERENDE MAGE: Samtidig som du gir magen daglig tilskudd av melkesyrebakterier, kan du selv gjøre mye for å få en velfungerende mage.
VELFUNGERENDE MAGE: Samtidig som du gir magen daglig tilskudd av melkesyrebakterier, kan du selv gjøre mye for å få en velfungerende mage. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert
UBEHAG: Når man føler ubehag i magen, er det ofte i tarmene selve kjernen til problemene ligger.
UBEHAG: Når man føler ubehag i magen, er det ofte i tarmene selve kjernen til problemene ligger. Foto: FOTO: Colourbox

Når man føler ubehag i magen, er det ofte i tarmene selve kjernen til problemene ligger. Nettopp derfor er det viktig å holde tarmfloraen i balanse, og en sunn tarmflora er avhengig av gunstige melkesyrebakterier. Enkelt fortalt bidrar melkesyrebakterier til å bekjempe de dårlige bakteriene, og de skaper dermed balanse i tarmfloraen. Dersom vi har overvekt av de dårlige bakteriene, kan det resultere i ubehag og andre mageproblemer som oppblåsthet og urolig, treg eller løs mage.

Idoform Balance bidrar til å balansere bakterienivået. En enkelt tablett inneholder to milliarder melkesyrebakterier, og gjennom et daglig inntak av Idoform Balance sikrer du deg tilstrekkelig mengde melkesyrebakterier som holder magen i balanse hver eneste dag. Idoform Balance selges på apotek.

Oppskriften på en velfungerende mage

Samtidig som du gir magen daglig tilskudd av melkesyrebakterier, kan du selv gjøre mye for å få en velfungerende mage. Slik går du frem:

  • Spis nok fiber. Fiber optimerer fordøyelsesprosessen, og de er også viktige når kroppen skal hente ut viktige næringsstoffer fra maten. Spis fullkornsprodukter i stedet for lyst brød. Spiser man de anbefalte 600 grammene med frukt og grønt om dagen, får man også i seg mye fiber.
  • Spis sakte og regelmessig. Unngå å svelge luft når du spiser.
  • Mosjoner. Bevegelse har en positiv innvirkning på tarmaktiviteten og kan være med å motvirke hard mage. For noen er mageproblemene starten på en ond sirkel som hindrer vedkommende å holde seg i fysisk aktivitet.
  • Unngå stress. Via den såkalte "hjerne-tarm-aksen" er magen forbundet med hjernen og dermed våre følelser. Magen kan derfor reagere på følelser som stress og nervøsitet. Dersom du føler deg stresset, bør du ta det på alvor.
  • Drikk vann og unngå kaffe. For mye kaffe kan gi sur mage. Derfor er det en god ide å kutte ned på kaffeforbruket og drikke vann i stedet. Det anbefales at drikke minst en liter vann om dagen og dessuten å unngå søte drikker og større mengder alkohol og tobakk.

Det er altså tre gode grunner for å velge Idoform Balance:

  • En enkel tablett daglig gir balanse i magen
  • Inneholder LGG(R) - verdens mest studerte melkesyrebakterie
  • Dokumentert effekt

Mageeksperten Idoform

Mageeksperten Idoform er en serie probiotikaprodukter av høy kvalitet som har vært i norske apotek i mer enn 20 år. Idoform har en solid vitenskaplig forankring, og består av flere spesialutviklede produkter som bidrar til bedre livskvalitet i hverdagen. Les mer på: www.mageeksperten.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning