Idoform Balance

"Kvinner har ikke tarmsystem"

Kvinner og avføring henger ikke sammen.

VIL IKKE INNRØMME: Vi er liksom for fine vesener til å innrømme at vi har et tarmsystem.
VIL IKKE INNRØMME: Vi er liksom for fine vesener til å innrømme at vi har et tarmsystem. Foto: FOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert
TARMSYSTEM: Kvinner vil ikke innrømme at de har et tarmsystem.
TARMSYSTEM: Kvinner vil ikke innrømme at de har et tarmsystem. Foto: FOTO: iSTockphoto

"- Min venninne arbeidet i en barnehage hvor hun en dag skiftet en liten jente som reagerte på den illeluktende bleien ved å utbryte: "Æsj, hvem har lagt en hundebæsj i min bleie?" sier den danske forfatteren, Maise Njor.

"Sånn er vi kvinner, der har vi det: Vi er liksom for fine vesener til å innrømme at vi har et tarmsystem. Det er i hvert fall noe vi helst ikke vil snakke om, for kvinner og avføring henger slettes ikke sammen! Fra en tidlig alder sosialiserer jenter seg med å gå ut og tisse i flokk, men jeg har enda aldri møtt en jente som har sagt: - Jeg skal bare ut å gjøre fra meg - blir du med?" fortsetter Njor.

Det er sikkert flere som kan kjenne seg igjen i beskrivelsene til den danske forfatteren. Men selv om de fleste velger å la være å prate høyt om det, så er det ikke til å unngå: Både kvinner og menn har både tarmsystem og avføring, og skal vi fungere optimalt, er det viktig at både magen og tarmsystemet er i balanse.

Dagligdagse problemer

Fordøyelsesbesvær, urolig mage og stressmage er alle dagligdagse problemer for veldig mange nordmenn. Hele 42 prosent av befolkningen føler ofte et daglig ubehag i magen, viser en undersøkelse gjort for Idoform Balance av Capacent Epinion.

Når man føler ubehag i magen er det ofte i tarmene selve kjernen til problemene ligger. Nettopp derfor er det viktig å holde tarmfloraen i balanse, og en sunn tarmflora er avhengig av gunstige melkesyrebakterier. Enkelt fortalt bidrar melkesyrebakterier til å bekjempe de dårlige bakteriene, og de skaper dermed balanse i tarmfloraen. Dersom vi har overvekt av de dårlige bakteriene, kan det resultere i ubehag og andre mageproblemer som oppblåsthet og urolig, treg eller løs mage.

Daglig inntak

Idoform Balance bidrar til å balansere bakterienivået. En enkelt tablett inneholder to milliarder melkesyrebakterier, og gjennom et daglig inntak av Idoform Balance sikrer du deg tilstrekkelig mengde melkesyrebakterier som holder magen i balanse hver eneste dag.

Ønsker du å lese flere av Maise Njors betraktninger om kvinner og tarmer, finner du hele artikkelen her.

Det er altså tre gode grunner for å velge Idoform Balance:

  • En enkel tablett daglig gir balanse i magen
  • Inneholder LGG® - verdens mest studerte melkesyrebakterie
  • Dokumentert effekt

Mageeksperten Idoform

Mageeksperten Idoform er en serie probiotikaprodukter av høy kvalitet som har vært i norske apotek i mer enn 20 år. Idoform har en solid vitenskaplig forankring, og består av flere spesialutviklede produkter som bidrar til bedre livskvalitet i hverdagen. Les mer på: www.mageeksperten.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning