FARRIS

Nå er sjømaten på sitt beste

Visste du at vinteren er høysesong for sjømat?

VINTERMAT: Blåskjell burde være vintermat, de smaker i alle fall best da.
VINTERMAT: Blåskjell burde være vintermat, de smaker i alle fall best da. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Vi nordmenn spiser helst sjømat om sommeren. Men visste du at sjømaten smaker aller best om vinteren? Grunnen til dette er at det iskalde sjøvannet gjør at reker, blåskjell og annen sjømat får enda bedre smak. Blåskjellene er faktisk på sitt frodigste og søteste midt på vinteren. Så hva venter du på?

Blåskjell smaker himmelsk godt, enten du helt enkelt damper dem naturell, i en god hvitvin- og fløtesaus, eller begir deg ut på den gratinerte varianten. Det er ukomplisert å lage, og en tallerken full av dampende, varme blåskjell smaker enda bedre i vinterkulda enn om sommeren.

God mat krever godt drikke

Blåskjell har en helt særegen smak og konsistens, og for å komplementere dette, kreves godt drikke. Man vil ikke ha noe for kraftig som stjeler oppmerksomheten, men heller ikke noe som kun slukker tørsten. Farris sitron er et ypperlig valg til skalldyr. Den milde sitronsmaken står utmerket til skjellene, og har man valgt fløte som en ingrediens, så balanseres den fint mot syren i Farrisen.

Ønsker du å eksperimentere med drikkevarene har Farris Bris mange spennende varianter med litt mindre bobler. Hva med Farris Bris Lime & Lemongrass eller Mango & Papaya? Kjøp inn noen ulike varianter, så kan du finne din favorittkombinasjon.

Grip dagen

Blåskjell lager seg nesten selv, og det på veldig kort tid. Dermed får du mer tid til å fyre opp i peisen, tenne stearinlysene og ta godt i mot gjestene. Som blåskjellene er Farris et rent naturprodukt. Et naturlig mineralvann der jordsmonnet har filtrert og renset vannet, og dessuten tilført det mange viktige mineraler underveis.

Norske blåskjell

De norske blåskjellene er i verdensklasse og er også en god eksportartikkel for landet. En slik ren, velsmakende og helnorsk råvare fortjener en like frisk, ren og helnorsk kompanjong. En kompanjong som ikke vil konkurrere om smaken, men tilføre skjellene det lille ekstra.

Til blåskjell er Farris det naturlige drikkevalget.

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning