FARRIS

Dette er drikken du bør kjøpe inn til jul

Skap et tradisjonsrikt julemåltid.

JUL: Sammen med den tunge julematen trenger du en lett og sprudlende drikke. FOTO: iStockphoto
JUL: Sammen med den tunge julematen trenger du en lett og sprudlende drikke. FOTO: iStockphoto Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Julen har en helt spesiell plass i nordmenns hjerter. Da samles familien for å nyte god mat, godt selskap og deilig drikke. Tradisjonene skal følges, enten det betyr at ribbe, pinnekjøtt eller torsk står på bordet.

Julematen er som regel både fet og salt. Da er det viktig å ha riktig drikke ved siden av maten. Vin, øl og akevitt finnes ofte i de voksnes glass. Men en av de mest tradisjonsrike drikkene på norske julebord er Farris.

Historisk drikke

I 1843 åpnet Karen Linaae et kurbad ved Farris-kildene. Der badet gjestene i kaldt svovelvann, og drakk fra det klare kildevannet. Kildevannet var kjent for å være helsebringende, og kurbadet ble populært blant forretningsfolk, politikere og embetsmenn.

I 1915 ble vannet tappet på flasker og solgt under navnet Farris. Både den gang og i dag er vannet i flaskene helt naturlig. Ingen salter eller mineraler er tilsatt, derfor kan også Farris med rette kalles et naturlig mineralvann.

Farris ble med årene mer og mer tilgjengelig, og har blitt en av våres favorittdrikker. Farris er for mange nordmenn et naturlig valg på bordet både til hverdags og fest. Til julemåltidene ønsker vi å følge tradisjonene, og da er Farris et naturlig valg.

Juledrikken

Før jul ser man familier med overfylte handlevogner som kjøper inn det de trenger til julen. I de aller fleste handlevogner finner man flasker med den norske tradisjonsdrikken. Og det er ikke bare på grunn av tradisjoner.

Sammen med salt og fet mat virker Farris både oppkvikkende og forfriskende. De sprudlende dråpene gjør at de gode julesmakene kommer enda bedre frem. For med lett og frisk drikke, føles ikke julemiddagen fullt så tung i magen.

Hvis du velger alkohol i glasset, kan du servere Farris Bris ved siden av. Bris har litt mindre bobler, men er ellers like frisk og sunn som den originale Farris. Da opprettholder du væskebalansen i kroppen, og fyller på med de viktige saltene og mineralene som kroppen trenger. Da slipper du kanskje å våkne med et tungt hode første juledag.

Tradisjonene våre skaper samhold og historie. Og de har som regel blitt til av en grunn. Alkoholen vi serverer til julemåltidet hjelper magen med å fordøye den fete maten. Farris har fortsatt de samme helsemessige egenskapene den hadde for over hundre år siden. I tillegg smaker den kjempegodt sammen med julematen vår. Da er vel julens drikkemeny klar i år også?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning