EMLA

Dette bør du ha i medisinskapet

Noen legebesøk og sprøytestikk er planlagte. Andre kan brått komme på. Uansett burde et Emla-plaster være like selvsagt i medisinskapet som vanlig plaster.

Publisert Oppdatert

Tre ting er sikkert! Plaster hjelper - samt litt trøst og "blåse på"!

Plaster kommer raskt frem når småfolket melder seg med kutt, skrubbsår og skraper.

Emla i medisinskapet

Det burde også tas frem før vondt-en oppstår i form av sprøytestikk. Nærmere bestemt i form av et Emla-plaster.

Men skal Emla frem, så må det være i hus. Emla er lett å få tak i. Det lokalbedøvende middelet selges uten resept i apoteker over hele landet, og kan bestilles i medisinutsalg i for eksempel dagligvarebutikken.

Når bør du bruke det? Når du er helt sikker eller har rimelig god grunn til å anta at et sprøytestikk er i emning. Det kan for eksempel være når barnet tar turen til lege på grunn av en betennelse, forkjølelse eller legeundersøkelse. Da kan det ofte bli aktuelt med blodprøve.

Heller en gang for mye

Da er det godt kunne plukke plasteret frem fra skapet.

Husk - det er bedre å sette på én gang for mye enn for lite.

Les mer om Emla

Emla (lidokain/prilokain) brukes som et lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Emla finnes både som plaster og krem.

Plastret settes på huden minimum 1 time før sprøytestikk eller prøvetaking. Den smertestillende effekten varer i minimum 2 timer etter at plasteret er fjernet. Bør kun brukes på intakt hud, og med forsiktighet ved atopisk eksem. Les pakningsvedlegget nøye.

AstraZeneca AS Innspurten 15, Postboks 6050, Etterstad, 0601 OSLO Tlf 21 00 64 00 Faks 21 00 64 01 www.astrazeneca.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning