Mote

Klestriksene lave menn bør kunne

Jo, damene legger merke til det. Slik virker du høyere enn du egentlig er.

DETALJER: Ved hjelp av detaljer i antrekket ditt kan du fremstå høyere enn det du egentlig er.
DETALJER: Ved hjelp av detaljer i antrekket ditt kan du fremstå høyere enn det du egentlig er. Foto: Eton
Publisert

Det er dessverre ikke bare størrelsen som teller. Høyden din har mye å si når det kommer til stykket. Jenter finner høyere menn mer attraktive enn lavere menn av flere grunner. Men fortvil ikke, det finnes måter å gjøre deg selv høyere på.

I en studie publisert i daily news kommer det ikke overraskende ut at et flertall av kvinner går etter høyere menn. Av 470 kvinner, vil halvparten av dem kun date menn som er høyere enn dem. Av 455 menn har 14 prosent av dem problemer med å date kvinner som er høyere enn dem selv.

Dette er i og for seg ingen nyhet. Det at kvinner ser etter høyere menn har aldri vært en hemmelighet. Men for deg som er lav, finnes det enkelte tiltak som gjør at du kan lure din egen høyde.

Glem voksepiller og hormonbehandling. Du kan vokse flere centimeter av å kle deg riktig. I realiteten vil du naturligvis ikke vokse, men se lengre ut enn det du egentlig er. Ved å bruke enkelte plagg, og andre motetips vil du fremstå høyere.

1. Monokromt tema

Visuelt rot og arbitrære detaljer er direkte ødeleggende for høyden din. Om du fjerner kontrastfarger bidrar dette til å effektivisere måten du fremstår på. Hold hele antrekket ditt i et konsekvent fargetema, der spesielt mørke farger vil skape en illusjon av høyde. Ulike fargenyanser fungerer fint, men forsøk å hold det så monokromt som mulig.

Om du skal bruke forskjellige nyanser eller farger i plaggene dine, må du vekte de mørke fargene mot den nedre halvdelen av kroppen din. På den måten vil oppmerksomheten starte ved føttene og reise seg oppver. Mørke bukser med en lysere skjorte skaper en effekt av forlengelse, mens en mørkere skjorte, og lysere bukser forkotter utseendet ditt.

2. Vertikale striper

STRIPER: Om du er lav, kan du fremstå høyere ved å bruke skjorter med vertikale striper. Denne er i tillegg smal, som hjelper om du er lav.
STRIPER: Om du er lav, kan du fremstå høyere ved å bruke skjorter med vertikale striper. Denne er i tillegg smal, som hjelper om du er lav. Foto: Eton

De fleste har hørt at vertikale striper gjør deg smalere, og at horisontale striper gjør deg bredere. Dette er på grunn av at øynene til en person som ser på deg vil følge stripene på t-skjorten, skjorten, eller genseren din.

Heltrukne loddrette striper er en av de beste måtene å gi et inntrykk av høyde, uten å åpenbart prøve å fremstå som høyere. En dresskjorte med "candystriping" er det beste valget.

3. Tettsittende klær

Om du er lav og bruker klær med løs passform vil dette understreke at du er lav. Det vil gjøre at folk ser på deg som slurvete, og signaliserer at du er for liten til å finne klær som passer deg.

Når du kjøper klær, følg nøye med på hvordan plaggene sitter på kroppen din når du er i prøverommet. De fleste menn er vant til å ha på seg klær som er 1-2 størrelser for store. Lavere menn som ikke har gitt dette mye oppmerksomhet er derfor den største lovbryteren.

Styr unna gensere som henger løst under armhulene, og bukser som henger slapt ved skrittet. Om dette forekommer, vil det se ut som at du har arvet dine fars klær.

Finn ut hvilke klær som passer din passform, og hold deg noenlunde til dette "temaet". Ofte vil designerklær være det beste valget, i og med at de er mer bevisste på hva som er trend og ikke. Det er også viktig at du skaffer deg en skredder, som du kan ta med deg klærne dine til. Sørg for at han har en forståelse av din kropps proposjoner. Skredderarbeid er ikke så dyrt som mange skal ha det til. Det er bedre å betale noen hundrelapper i stedet for å se ut som en slask i alt for store klær.

4. Proposjoner

SKJORTEKANT: Proposjoner er viktig å tenke på om du er lav. Da gjelder ikke de tradisjonelle reglene rundt skjortekant.
SKJORTEKANT: Proposjoner er viktig å tenke på om du er lav. Da gjelder ikke de tradisjonelle reglene rundt skjortekant. Foto: thefineyounggentleman.com

Vær oppmerksom på at som en lavere mann vil ikke dette bety at du skal ha de nøyaktig samme proporsjonene i klærne som andre menn. Tradisjonelt sett er det vanlig å ha skjortekanter ved bruk av enten dressjakke, eller vanlige jakker. Det er ikke tilfellet om du er lav. Ta skjorte og dressjakke som eksempel. Vanligvis anbefales det rundt to centimeter skjortekant. Hos en lav person bør dette minskes ganske drastisk.

Slipset ditt bør være av den smalere typen. I tillegg bør man ikke kjøpe skjorter med for store krager. Dette har ingen reell virksomhet med mindre alt settes sammen. Én forandring vil ikke hjelpe det visuelle bildet, men alt vil sammen gjøre deg høyere.

5. Detaljer

Et antrekk bør alltid ha noen form for detaljer. Dette kan være alt fra farger i plagg, til armbånd, klokker, og annet tilbehør. Det som er viktig å tenke på når du først skal sette detaljer inn i antrekket ditt, er at det må settes høyt på kroppen din.

Et farget slips, en handkerchief og en pen slipsnål vil rette oppmerksomheten mot den øvre delen av kroppen din. En viktig faktor å tenke på om du først skal bruke tilbehør, er at du ikke må overlaste fargebruken da dette vil kun føre til et endeløst visuelt kaos.

Vær forsiktig med å prøve å legge på et par centimeter på høyden din ved bruk av en hatt. Om du ikke bruker dette til vanlig, eller har selvtilliten til å bære den riktig, vil dette ha en heller negativ effekt. Hold det enkelt, vertikalt-orientert, og begrens detaljene. 

SKIVEBOM: Vær ytterst forsiktig ved bruk av hatt. Den kan nemlig ha motsatt effekt, selv om den gjør deg høyere.
SKIVEBOM: Vær ytterst forsiktig ved bruk av hatt. Den kan nemlig ha motsatt effekt, selv om den gjør deg høyere. Foto: Jordan Strauss (Ap)

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2014.

Les også