Vita og Wanda fra «Kompani Lauritzen» hadde en tøff ungdomstid 

Vita og Wanda om neseoperasjonene: – Det var absolutt mobberne som var årsaken

Tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi ble kraftig mobbet på videregående og forteller at mobberne var grunnen til at de til slutt valgte å få utført plastisk kirurgi.

GOD MATCH: Vita og Wanda stortrives i hverandres selskap. Her er de på Elle-festen i 2019.
GOD MATCH: Vita og Wanda stortrives i hverandres selskap. Her er de på Elle-festen i 2019. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Publisert

De 27 år gamle tvillingsøstrene Vita Mashadi og Wanda Mashadi har kjempet og grått seg gjennom de tøffe utfordringene i TV 2s lørdagssatsing «Kompani Lauritzen».

Mens Vita røk ut blant de første i episode 3, klorer Wanda seg fortsatt fast blant kjendisene som kjemper om å komme til topps i det nye programmet til Dag Otto Lauritzen (63) og Kristian Ødegård (45).

EGEN TV-SERIE: NRK-serien «Vita og Wanda» kom med ny sesong i 2017, 2018 og 2019. Jentene vil ikke avsløre om det kommer ny sesong i år.
EGEN TV-SERIE: NRK-serien «Vita og Wanda» kom med ny sesong i 2017, 2018 og 2019. Jentene vil ikke avsløre om det kommer ny sesong i år. Foto: NRK

Mobbingen startet tidlig

Selv om det var et blodslit både fysisk og psykisk, er det ingen tvil om at tvillingsøstrene fra Skotterud i Eidskog kommune i Innlandet har vært gjennom mye tøft også tidligere i livet.

– Mobbingen startet ganske tidlig, men det var først på videregående at det virkelig ble stygt, forteller Vita til Her og Nå.

Jentene forteller at det startet med små kommentarer her og der, at medelever kastet papirlapper på dem i timen, småfnising hver gang de rakk opp hånden og utfrysing fra bursdager og andre sosiale settinger etter skoletid.

Les også: Forsker avliver mobbe-myte

Ingen kom på fest

Jo eldre de ble, jo verre ble mobbingen. Det er mange episoder å ta av, men det er én historie som sitter dypest i.

– Vi arrangerte halloweenfest for alle jentene og guttene i klassen. Vi hadde vært i Sverige med mamma og handlet inn masse pynt, kostymer, mat, drikke, godteri og snacks. Da dagen kom, satt vi og ventet. Men ingen kom, forteller Vita.

En time etter at festen egentlig skulle ha startet, kom to av guttene i klassen.

<b>MOTELØVER:</b> Vita Mashadi (t.v.) og Wanda Mashadi er opptatt av mote og glam og liker å pynte seg til fest.
MOTELØVER: Vita Mashadi (t.v.) og Wanda Mashadi er opptatt av mote og glam og liker å pynte seg til fest. Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

– Vi ventet og ventet, men det viste seg at alle hadde boikottet festen vår. Alle guttene hadde fått beskjed av jentene om at de ikke skulle gå til oss, og alle jentene hadde pysjamasfest. Vi skjønte jo ikke helt hva dette egentlig var, men jeg husker så godt at vi gråt.

Etter dette orket ikke jentene å invitere til hverken bursdagsfeiring eller halloween på flere år.

– Jeg VAR nesen min

Vita og Wanda har iranske foreldre, men er født og oppvokst i Norge. Helt fra de var små har de blitt mobbet for nesene sine.

– Den var stor, den var skjev, jeg VAR nesen min. Hver gang det var noe negativt noen skulle si om meg, var det rett på nesen min, forteller Vita.

– Det er noe med at man konstant under oppveksten får høre «Æsj, nesen din. Så stor. Hvorfor er nesen din så lang? Nesen din ser ut som en hoppbakke». Slike ord setter seg kraftig. Dessverre var det så skadelig at for meg at ingenting annet enn en operasjon kunne «løse» det, innrømmer Wanda.

SAMMEN I TYKT OG TYNT: Wanda Mashadi (t.v.) og Vita Mashadi ble mobbet i mange år, men tvillingsøstrene har klart å få noe positivt ut av den tunge tiden: De knyttet et unikt venn­skap.
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Wanda Mashadi (t.v.) og Vita Mashadi ble mobbet i mange år, men tvillingsøstrene har klart å få noe positivt ut av den tunge tiden: De knyttet et unikt venn­skap. Foto: Krister Sørby / VG / NTB scanpix

For noen år siden valgte derfor begge søstrene å operere nesene.

– Det var absolutt mobberne som var årsaken til dette. Jeg må imidlertid si at jeg aldri har angret i ettertid, men heller er svært fornøyd. Det er dermed ikke sagt at jeg ønsker å gjøre andre ting eller legge meg under kniven på nytt, forklarer Wanda.

Les også: – Systematisk mobbing gjennomsyrer alt og setter dype spor

Reddet hverandre

Oppi alt det vanskelige som har vært, har det i hvert fall vært én positiv ting. Tvillingsøstrene mener at mobbingen har gjort dem sterkere og at de vonde opplevelsene førte dem tettere sammen.

– Det er først i ettertid at vi har forstått at vi har kommet såpass tett på hverandre nettopp på grunn av mobbingen. Vi har uten tvil reddet hverandre, forteller Vita.

Wanda forteller at ensomheten gjorde at de ble så nære. I perioder hadde de ingen andre å være sammen med.

– Nå i ettertid er jeg faktisk veldig takknemlig for at vi gikk gjennom den perioden sammen. For det er ingen andre jeg stoler så mye på som jeg stoler på Wanda. Vi vet at vi aldri vil svikte hverandre, og at vi alltid støtter hverandre i alt, sier Vita.

KOMPANIASPIRANT 74: Wanda Mashadi er fortsatt med i TV 2s nye, tøffe realityserie «Kompani Lauritzen», som ledes av Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. De fire siste deltagerne får være med på et spektakulært oppdrag før én vinner kåres.
KOMPANIASPIRANT 74: Wanda Mashadi er fortsatt med i TV 2s nye, tøffe realityserie «Kompani Lauritzen», som ledes av Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. De fire siste deltagerne får være med på et spektakulært oppdrag før én vinner kåres. Foto: TV 2

Ante ikke hva de takket ja til

I 2015 var begge jentene med på «Robinsonekspedisjonen». Fra 2017 har de spilt inn tre sesonger av «Vita og Wanda» på NRK. I serien, som fortsatt ligger på NRKs nettsider, følger vi jentenes hverdag.

I fjor ga de også ut boken «Våre beste stylingtips», og de driver også podkasten «Tvillingterapi».

De siste ukene har de energiske jentene vært å se i populære «Kompani Lauritzen» på TV 2.

– Hva var det verste med å være deltager i «Kompani Lauritzen»?

– Å aldri vite noe. Vi visste aldri hva vi skulle eller når vi skulle hva. Det var frustrerende, rett og slett fordi jeg elsker å ha en plan og oversikt over hva jeg skal gjøre i løpet av en dag, forklarer Wanda.

Vita er helt enig. Siden TV-programmet er helt nytt, ante de heller ikke hva de hadde takket ja til.

– Jeg ble veldig sjokkert over hvor psykisk tungt hele konseptet var. Jeg var svært godt forberedt fysisk, men psykisk hadde jeg ikke forventet at det skulle være så ekstremt hardt.

TØFFE TAK: Vita Mashadi måtte gi tapt i program nummer tre. Nå må hun bare heie på at tvillingsøsteren skal klare å stå igjen som vinner etter den tøffe konkurransen.
TØFFE TAK: Vita Mashadi måtte gi tapt i program nummer tre. Nå må hun bare heie på at tvillingsøsteren skal klare å stå igjen som vinner etter den tøffe konkurransen. Foto: TV 2

Ville ikke vært foruten

Til tross for tunge tak både fysisk og psykisk ville hverken Vita eller Wanda ha vært opplevelsen foruten.

– Hele opplevelsen ble så fin på grunn av de 13 andre menneskene jeg deltok med. Alle har blitt gode venner, og vi snakker sammen nesten daglig, forteller Vita.

Wanda betegner opplevelsen som magisk.

– Det var aldri noe dramatikk eller krangling mellom oss. Alle hadde en så unik kjærlighet og omsorg til hverandre. Jeg har aldri, aldri opplevd maken.

Søstrene deler det meste av livet og deler også leilighet på Strømmen utenfor Oslo.

De har nye prosjekter de pønsker på, men vil ikke avsløre noe.

– Dere får vente og se, ler tvillingene i kor.

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2020.

Les også