Dag Otto Lauritzen:

Elsker å være bestefar – slik holder han kontakten med barnebarna nå

Programleder Dag Otto Lauritzen er en travel mann med mange jern i ilden, men han passer alltid på å sette av nok tid til de to yngste i familien, og nå når han ikke får sett dem fysisk.

STOLT BESTEFAR: TV 2-profil Dag Otto Lauritzen elsker livet som bestefar til to. Nå håper han at fremtiden bringer flere barnebarn.
STOLT BESTEFAR: TV 2-profil Dag Otto Lauritzen elsker livet som bestefar til to. Nå håper han at fremtiden bringer flere barnebarn. Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå
Sist oppdatert

Den profilerte programlederen og tidligere proffsyklisten Dag Otto Lauritzen (63) er i disse dager aktuell med TV 2s nye lørdagsunderholdning «Kompani Lauritzen».

Sammen med nestkommanderende Kristian Ødegård (45), utfordrer han 14 kjente fjes, alt fra Lise Karlsnes til Emil Solli-Tangen, i ulike øvelser. Målet er å gjøre deltagerne til bedre versjoner av seg selv.

Krevende

Lauritzen forteller at det var krevende å være borte i ukevis fra familien mens innspillingen foregikk på Setnesmoen militærleir på Åndalsnes i Møre og Romsdal.

– Vi har vært veldig heldige som fikk låne denne leiren. Det har vært fantastisk å jobbe med alle de 60 personene i staben og deltagerne. Men jeg har savnet familien, særlig barnebarna, sier han.

<b>GODT GIFT:</b> Dag Ottos kone Ellen var selvskreven gjest på premierefesten til «Kompani Lauritzen». I år har de vært gift i 37 år!
GODT GIFT: Dag Ottos kone Ellen var selvskreven gjest på premierefesten til «Kompani Lauritzen». I år har de vært gift i 37 år! Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

Heldigvis jobber han vanligvis i nærheten av dem, og ser mye til barnebarna i hverdagen.

– Jeg og kona mi bor i Grimstad. Men barnebarna bor i Oslo, byen hvor jeg jobber mest. Så det betyr at jeg ser mye til dem. Det synes jeg er veldig hyggelig. Barnebarna betyr alt for meg. Jeg synes det er fantastisk å ha to stykker, det er rett og slett en drøm, sier han og fortsetter:

– Jeg lærer mye av barnebarna og har veldig god kontakt med dem, spesielt lille Mika på to og et halvt år. Samtidig forsøker jeg jo så klart å lære dem noe, men jeg er jo ikke like streng med dem som jeg er med deltagerne i «Kompani Lauritzen», ler den spreke bestefaren.

Facetimer nesten hver dag

Etter travle måneder med mye arbeid ser han nå frem til å tilbringe enda mer tid med barnebarna med tiden. På grunn av tiltakene mot koronaviruset, som legger begrensninger for sosialt samvær, holder de nå kontakten med barnebarna digitalt.

– Min kone Ellen og jeg prater med barnebarna på Skype eller Facetime nesten hver dag. Det er alltid hyggelig å se dem og prate litt, men vi ser frem til at livet kommer tilbake til normalen etter hvert, sier han.

Programlederen forteller at han forsøker å lære barnebarna å bli glad i naturen.

– Jeg elsker å være bestefar – det kan anbefales. Det er viktig å styre hverdagen slik at vi får tid til samvær med barnebarna. Veldig mange besteforeldre har en hektisk hverdag og går glipp av verdifull tid med barnebarna. Plutselig er de blitt store og selvstendige – det gode forholdet må bearbeides fra tidlig alder.

På spørsmål om hva han vil si til andre besteforeldre som nå ikke får tilbrakt tid med barnebarna som vanlig, sier Dag Otto:

– Sett av tid til samvær som nå betyr Skype, telefon og Facetime – og glede seg til livet er tilbake i normalt gjenge uten for store skader både helsemessig og økonomisk.

Får kjendis-svigerdatter

Dag Ottos sønn Stian og «Farmen Kjendis»-programlederen Tiril Sjåstad Christiansen skulle etter planen gifte seg i sommer, men bryllupet er utsatt til 2021 på grunn av koronapandemien.

– Men uansett når bryllupet blir, du kan tro jeg ser veldig frem til denne dagen. Det blir en veldig spesiell dag for dem og for meg.

Han har et ønske til det kommende brudeparet:

– Jeg må jo si at det hadde vært veldig hyggelig om Stian og Tiril etter hvert får barn, selv om det ikke er noen selvfølge.

HAR UTSATT BRYLLUPET: Programlederen ser frem til at sønnen Stian og hans utkårede, Tiril Sjåstad Christiansen, skal gifte seg. Bryllupet skulle egentlig finne sted denne sommeren, men er nå utsatt til 2021 på grunn av koronakrisen.
HAR UTSATT BRYLLUPET: Programlederen ser frem til at sønnen Stian og hans utkårede, Tiril Sjåstad Christiansen, skal gifte seg. Bryllupet skulle egentlig finne sted denne sommeren, men er nå utsatt til 2021 på grunn av koronakrisen. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Viser frem en strengere side

Vi kjenner Lauritzen også fra spørreprogrammet «Huskestue», hvor han ler så mye at han nesten detter av stolen. I «Kompani Lauritzen» får vi se en strengere side av sørlendingen.

– Jeg har vært fallskjermjeger i militæret, og jobbet flere år i politiet. Jeg har lært mye fra disse rollene. Det tror jeg har vært viktig, forteller han.

Selv beskriver han seg selv som en motivator.

GOD STEMNING: Programleder-duoen Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen ser frem til å vise frem sitt nyeste prosjekt. Her er de fotografert på premierefesten.
GOD STEMNING: Programleder-duoen Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen ser frem til å vise frem sitt nyeste prosjekt. Her er de fotografert på premierefesten. Foto: Marius Ødegård / Her og Nå

– Om jeg ser at folk lider, forsøker jeg å få dem med og få dem gjennom. Det føler jeg vi har klart i dette programmet. Det er ikke sånn at jeg og Kristian bare hyler og skriker til deltagerne. Poenget er ikke å gjøre soldater ut av deltagerne, men bedre versjoner av dem selv. Jeg har alltid ment at det er viktig å gjøre ting utenfor komfortsonen. Du får en mestringsfølelse, og gjør at du takler situasjoner i andre sammenhenger bedre, sier han.

SPREK: Det er ingen tvil om at den tidligere toppsyklisten fremdeles er i god form. Han forteller at han trives som leder av troppen.
SPREK: Det er ingen tvil om at den tidligere toppsyklisten fremdeles er i god form. Han forteller at han trives som leder av troppen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
KOMPANI LAURITZEN: Dag Otto og Kristian har samarbeidet i en årrekke. Nå prøver de seg med en mer militant stil.
KOMPANI LAURITZEN: Dag Otto og Kristian har samarbeidet i en årrekke. Nå prøver de seg med en mer militant stil. Foto: Matti Bernitz / Her og Nå
TØFFE TAK: Kjendisene i Kompani Lauritzen får virkelig kjørt seg.
TØFFE TAK: Kjendisene i Kompani Lauritzen får virkelig kjørt seg. Foto: Matti Bernitz / NTB scanpix

Denne saken ble første gang publisert 30/03 2020, og sist oppdatert 02/04 2020.

Les også