VURDERTE Å TREKKE SEG – VANT FARMEN:

Per Gunvald Haugen vil gjerne beholde vinnerhytta, men det er ett problem

45-åringen holdt på å trekke seg fra Farmen fordi han hadde dårlig samvittighet overfor barna. – Det var veldig viktig for meg å vinne, sier Per Gunvald Haugen.

<b>LEKEN PAPPA: </b>På det 40 mål store småbruket i Gjerstad har Per Gunvald Haugen og barna Lars Erik og Anna god plass til å boltre seg.
LEKEN PAPPA: På det 40 mål store småbruket i Gjerstad har Per Gunvald Haugen og barna Lars Erik og Anna god plass til å boltre seg. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Etter en av tidenes hardeste og mest spennende «Farmen»-finaler, var det til slutt utfordreren Per Gunvald Haugen (45) som kunne slippe jubelen løs som årets vinner.

– Finalen var utrolig spennende, og jeg vant med bare ett poeng. Jeg klarte ikke å holde igjen gleden. Du blir jo rørt, men jeg tror ikke jeg helt skjønte hva jeg hadde vært med på. Jeg har skapt «Farmen»-historie, for det er ingen som tidligere har vunnet vanlige «Farmen» som utfordrer. Det gikk mange tanker gjennom hodet da jeg vant, og det var et vanvittig kick for kroppen, smiler han.

Her og Nå møter Per Gunvald hjemme på småbruket i bygda Gjerstad i Agder. Nesten som i TV 2s populære realityserie, bor han omringet av skog – langt unna det urbane livet.

– Du kan trygt si at det er stille og rolig her oppe, ler den single 45-åringen.

Les også: Jostein Pedersen hadde satt en dato for sin egen død – nå har han en bønn til alle før jul

<b>HISTORISK SEIER:</b> Per Gunvald kunne endelig slippe jubelen løs. Han ble en historisk vinner – som den første utfordreren i ordinære «Farmen» som har gått helt til topps.
HISTORISK SEIER: Per Gunvald kunne endelig slippe jubelen løs. Han ble en historisk vinner – som den første utfordreren i ordinære «Farmen» som har gått helt til topps. Foto: Morten Bendiksen

Tøft valg

Annenhver uke blir det litt mer «action» på småbruket når tvillingene Anna og Lars Erik (15) bor her. Etter at han skilte seg fra ekskona i 2010, har Per Gunvald vært alenepappa for de to barna 50 prosent av tiden deres. Etter at han var borte fra dem i syv uker, ble tvillingene overlykkelige over å få ham hjem – og attpåtil som vinner av «Farmen».

– Vi er veldig stolte av pappa. Det er helt utrolig, for han fikk oppfylt drømmen sin med å være med i «Farmen» – og så vant han drømmen i tillegg. Jeg synes det var ille at han var vekk så lenge, for jeg er veldig pappadalt. Jeg hentet genseren til pappa og tok den rundt puta, slik at jeg kunne kjenne lukten av ham, forteller Anna.

– Vi savnet han mye, det var utrolig fint å se ham igjen, legger sønnen Lars Erik til.

For Per Gunvald ble savnet av tvillingene så stort at han på et tidspunkt vurderte å trekke seg fra konkurransen. 45-åringen flyttet inn på «Farmen»-gården 19. august, og få dager senere – 5. september – skulle tvillingene konfirmeres.

– Det var mye frem og tilbake der jeg kjente mye på om jeg skulle si ja til å være med. Ungene var med på beslutningen, og de ville at jeg skulle gjøre det – fordi jeg fikk kanskje bare denne ene sjansen, forteller han.

<b>TRYGG BARNDOM:</b> – <span style=font-family:Calibri, sans-serif;font-size:12pt;>Jeg tror det er en fordel at jeg har hatt en god oppvekst, for det har gjort at jeg i dag er trygg på meg selv, forteller «PG» om barndommen på bygda.</span>
TRYGG BARNDOM: – Jeg tror det er en fordel at jeg har hatt en god oppvekst, for det har gjort at jeg i dag er trygg på meg selv, forteller «PG» om barndommen på bygda. Foto: Privat

Les også: 10 ting du ikke visste om «Maskorama»

Fikk klar beskjed av presten Thor

Som utfordrer visste Per Gunvald at det var en stor sjanse for at han kunne ryke raskt ut av «Farmen». Men Gjerstad-mannen fikk god kontakt med de andre deltagerne, og kom raskt inn i varmen på Samsjø gård – med blandede følelser.

– Det var stort å komme videre, men samtidig holdt jeg på å reise hjem fordi jeg hadde så dårlig samvittighet over at jeg ikke fikk med meg konfirmasjonen deres, men da tok presten Thor en tur til stranda med meg. Han sa: «Nå må du skjerpe deg og tenke på ungene», sier Per og smiler til tvillingene.

<b>STOR DUELL:</b> Det var en utrolig jevnt i årets «Farmen»-finale, men til slutt var det Per Gunvald som stakk av med seieren.
STOR DUELL: Det var en utrolig jevnt i årets «Farmen»-finale, men til slutt var det Per Gunvald som stakk av med seieren. Foto: TV 2

– Vi savnet ham i konfirmasjonen, men vi hadde en fantastisk dag likevel. Vi tenkte at det betydde at han kunne komme ganske langt i «Farmen», så da var det verdt det. Vi heiet selvfølgelig masse på ham, forteller Anna og Lars Erik.

I hjembygda har Per Gunvald gjort seg bemerket som aktiv fotballspiller, og har – ifølge seg selv og barna – et sinnssykt konkurranseinstinkt. Dette gjorde seg etter hvert gjeldende inne på «Farmen». For når han først hadde ofret tvillingenes konfirmasjon, så ble det enda mer presserende å vise at det var verdt det.

– Det var veldig viktig for meg å vinne for barna mine. For å være ærlig, tenkte jeg ikke så mye over premien da jeg hadde vunnet. Det eneste jeg klarte å tenke var: «Nå får jeg ringt hjem til ungene». Jeg savnet dem og ville snakke med dem. At jeg vant finalen er selvfølgelig det største som kunne skje for dem. Vi gråt alle sammen fra så fort de tok telefonen.

Les også: Farmen-parets hytteparadis: Møtte veggen under byggingen

<b>HØNEFAR:</b> Per Gunvald er alenepappa for tvillingene 50 prosent av tiden deres. Han elsker å være mest mulig sammen med dem.
HØNEFAR: Per Gunvald er alenepappa for tvillingene 50 prosent av tiden deres. Han elsker å være mest mulig sammen med dem. Foto: Morten Bendiksen

Vil beholde hytta. men ...

I det koselige, hvitmalte huset på småbruket har Per Gunvald dekket på bordet og serverer kaker – slik han drømte om da matmangelen var stor inne på «Farmen»-gården. Å kose seg sammen med barna, er det viktigste i livet til 45-åringen.

– Jeg er en skikkelig hønefar som liker å bruke tid med ungene mine. Jeg vil at de skal ha det bra, og skjemmer dem nok bort på en del ting. Jeg lærer dem å vise respekt for andre mennesker, de er høflige og har et sett grunnleggende og viktige verdier. Jeg er veldig stolt av dem, roser han og forteller at de skal få en noen av pengene fra bilen og hytta han vant i «Farmen».

– De fleste som vinner «Farmen» selger hytta, men jeg har lyst til å gjøre noe ut av den, forteller Per Gunvald.

Les også (+) Norges «villeste» hytte: Byggingen fikk fatale konsekvenser

<b>PÅ BYGDA:</b> På dette småbruket i skogen trives «Farmen»-vinneren som plommen i egget. – Jeg har vokst opp på familiegården tre kilometer lenger inn her, forteller han.
PÅ BYGDA: På dette småbruket i skogen trives «Farmen»-vinneren som plommen i egget. – Jeg har vokst opp på familiegården tre kilometer lenger inn her, forteller han. Foto: Morten Bendiksen

Farmen-Thor: – Jeg har fått noen frierbrev

– Problemet er bare at jeg kjøpte meg hytte i Tvedestrand i sommer. Jeg har ikke råd til å kjøpe ny tomt og sette opp hele pakka, for hytta kommer jo ikke ferdig. Men jeg kunne godt tenke meg å bygge opp hytta på fjellet, forteller Per Gunvald – som har drevet med elgjakt siden har var liten.

– Jakter du også på en dame å dele hus og hytte med?

– Jeg kan tenke meg å finne en kjæreste, for jeg kan ikke bo alene resten av livet. Da blir du så sær. Det har kommet inn noen frierbrev på SMS og Facebook, men du finner ikke dama di der. Drømmedama kan både være lys eller mørk. Hun må være sprudlende, at det er litt i fart i henne, og pen og søt. Det er vanskelig å beskrive «drømmedama». Jeg tror man forstår hvem det er når man møter den rette. Jeg har vært forelska før, jeg vet hvordan det føles, smiler «Farmen»-vinneren.

<b>JAKTER PÅ KJÆRLIGHETEN:</b> Etter «Farmen» har Per Gunvald fått noen frierbrev, men foreløpig har han ikke funnet drømmedama.
JAKTER PÅ KJÆRLIGHETEN: Etter «Farmen» har Per Gunvald fått noen frierbrev, men foreløpig har han ikke funnet drømmedama. Foto: Morten Bendiksen
<b>HJEMMEKOS:</b> Per Gunvald disker opp med kaker og snacks, som han drømte om inne på «Farmen». – Jeg gikk jo ned ti kilo inne på gården, smiler han.
HJEMMEKOS: Per Gunvald disker opp med kaker og snacks, som han drømte om inne på «Farmen». – Jeg gikk jo ned ti kilo inne på gården, smiler han. Foto: Morten Bendiksen
<b>NÆR VENN:</b> – Per Gunvald ble en nær venn av meg, og jeg unner ham seieren. Det var fortjent! Vi har hatt så utrolig mange flotte øyeblikk sammen, og det var stort å se ham gå seirende ut av det hele, sier Thor Haavik (26) som måtte forlate «Farmen» i finaleuka.
NÆR VENN: – Per Gunvald ble en nær venn av meg, og jeg unner ham seieren. Det var fortjent! Vi har hatt så utrolig mange flotte øyeblikk sammen, og det var stort å se ham gå seirende ut av det hele, sier Thor Haavik (26) som måtte forlate «Farmen» i finaleuka. Foto: TV 2

.

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2020, og sist oppdatert 08/12 2020.

Les også