«Skal vi danse»-Merete ER stormende forelsket:

– Ungene våre sier vi er som fjortiser

«Skal vi danse»-dommeren fikk livet snudd på hodet da hun møtte sin store kjærlighet på Tinder ved juletider. – Vi har truffet helt blink, sier den nyforelskede Merete Lingjærde og kjæresten Anders.

<b>SOMMERIDYLL:</b> Merete og Anders stortrives på hennes feriested utenfor Tjøme. Øya er privat og har vært i familiens eie siden 1930-tallet.
SOMMERIDYLL: Merete og Anders stortrives på hennes feriested utenfor Tjøme. Øya er privat og har vært i familiens eie siden 1930-tallet. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

«Skal vi danse»-dommeren Merete Lingjærde (58) vinker fra båten da Her og Nå står klare til å møte henne på brygga på Nøtterøy.

Ved sin side har hun kjæresten Anders Mørk (54).

Etter at de møtte hverandre i mars, er de to fortsatt så nyforelsket at de stråler om kapp med sommersola.

– Ved å møte Anders, som elsker havet – og som har vært på sjøen hele livet, har jeg en å dele lidenskapen med. Vi elsker å være på sjøen, smiler Merete.

Vi hopper om bord i båten, og etter en kort tur blant holmer og skjær er vi fremme på en liten øy.

BÅTLIV: BådeMerete og Anders elsker å være på sjøen.
BÅTLIV: BådeMerete og Anders elsker å være på sjøen. Foto: Morten Bendiksen

Meretes bestefar var med på å kjøpe øya på 30-tallet, og det er her dansepedagogen og familien har sitt sommerparadis.

Fristed på øya

– Jeg er så å si oppvokst her og har vært her alle somre hele livet. Dette stedet er uforandret og for meg et viktig fristed. I det jeg kommer ut på øya, senkes skuldrene og jeg blir rolig, forteller Merete akkompagnert av måkeskrik i det fjerne.

Mens ingenting er forandret på ferieøya, er Meretes eget liv snudd fullstendig på hodet fra året før.

Etter et 25 år langt forhold har Merete vært mer eller mindre singel i seks år, men ved juletider skulle alt forandre seg, nærmest ved en tilfeldighet.

– Jeg var bare innom sjekkeappen Tinder sånn i et minutt her og der. Jeg fikk mange rare henvendelser og var ekstremt skeptisk. Men så dukker Anders opp, og da føltes alt bare normalt. Han introduserte seg skikkelig, og måten vi kommuniserte på var fin og ordentlig, sier Merete mens hun smiler mot kjæresten.

– Jeg skulle bare teste Tinder og hadde vært der i 48 timer da jeg traff Merete. Nå i ettertid påstår Merete at hun har sveipet feil, men mekanismen er sånn at da får man en «match». Så etter å ha skrevet med hverandre i flere uker, tok vi rett og slett en kaffe-date – som fortsatte med et glass vin. Så pratet vi sammen igjen uken etter. Jeg har et sted på Norefjell som vi reiste til helgen etter – og siden det har vi vært sammen. Så enkelt er det, forteller Anders.

– Hva falt dere for ved hverandre?

<b>FINNER ROEN:</b> Merete er ofte travelt opptatt med jobben som dansepedagog og dommer. Hun setter derfor stor pris på å komme ut på hytta og koble helt av. 
FINNER ROEN: Merete er ofte travelt opptatt med jobben som dansepedagog og dommer. Hun setter derfor stor pris på å komme ut på hytta og koble helt av.  Foto: Morten Bendiksen

– Det er bare det ubeskrivelige som heter kjemi. For meg kjennes alt så naturlig. Ingen ting var anstrengt fra starten. Anders viste veldig fort alle de sidene som jeg hadde savnet tidligere. Jeg hadde tenkt: «Jeg finner jo ikke en mann med de egenskapene. Jeg må slutte å drømme». Men måten Anders så meg på og snakket til meg på, gjorde at han virket genuint opptatt av meg. Han så hvem jeg er som person veldig fort, sier Merete mens hun klemmer sin kjæres hånd.

– Merete er ekstremt omsorgsfull. Hun er utrolig snill, sier Anders mens stemmen brister.

Han må stoppe opp fordi han blir rørt.

Les også: Erlend Elias om sitt nye liv: – Nå vil jeg ha barn

Får beskjed fra ungene

Man trenger ikke tilbringe lang tid med Merete og Anders for å skjønne at forelskelsen mellom dem er sterk.

De kysser og klemmer, holder rundt hverandre og sender hverandre hele tiden ømme blikk.

– Ungene våre sier at vi oppfører oss som fjortiser. De rødmer og løper unna. «Hva mener dere med det?», spør vi. «Dere ser ikke dere selv», sier de. Vennene våre oppfatter oss også på samme måte, at vi er oppå hverandre hele tiden. Det er liksom noe med tonen, hvordan vi ser på hverandre og hvordan vi holder på sammen, ler Merete.

<b>FØRSTE FERIE:</b> Merete og Anders har vært på motorsykkeltur i Norge og har tilbrakt det meste av sommeren på hytta. – Vi liker begge at det skjer noe, men har heller ikke noe problem med å bare slappe av sammen, smiler Merete.
FØRSTE FERIE: Merete og Anders har vært på motorsykkeltur i Norge og har tilbrakt det meste av sommeren på hytta. – Vi liker begge at det skjer noe, men har heller ikke noe problem med å bare slappe av sammen, smiler Merete. Foto: Morten Bendiksen

– Det er ikke et menneske som ikke får med seg at dette er en veldig sterk forelskelse. Vi sier hele tiden: «Så heldige vi er». Jeg klarer ikke å beskrive det på en annen måte enn at vi har truffet helt blink, fortsetter hun.

Meretes barn Sebastian (24) og Nicole (28) har begge flyttet hjemmefra, og sønnen til Anders studerer i Trondheim. At kjæresteparet møtte hverandre i 50-årene, ser de på som noe som styrker i forelskelsen.

– Vi har møtt hverandre på en tid hvor barna er ute av redet, og vi har en helt annen frihet i livene våre. Vi elsker barna, men har også anledning til å ta hensyn til «bare» oss. Vi kjenner begge to at «this is it». Det er ikke noe annet etter dette, det er oss, understreker Merete.

Les også: Linda Johansen er sjokkert over botox-hets

<b>FORELSKET: </b>Det er ikke vanskelig å se at Merete og Anders er stormende forelsket i hverandre.
FORELSKET: Det er ikke vanskelig å se at Merete og Anders er stormende forelsket i hverandre. Foto: Morten Bendiksen

Var preget av sorg

«Skal vi danse»-dommeren var preget av sorg da hun møtte Anders.

I fjor høst døde hennes kjære far, og hunden hennes Pepsi måtte brått avlives akkurat i den perioden hun først fikk kontakt med sin fremtidige kjæreste på Tinder.

– Jeg mistet hunden min og omtrent i samme moment kom Anders inn i mitt liv, som om det var en mening i det som var veldig vondt og tungt. Bikkja mi hadde nærmest okkupert halve senga i lang tid, og det var ikke snakk om at noen andre skulle opp i den sengen. Hunden var så avhengig av meg, forteller Merete og forklarer at dette var en forandring som gjorde henne rede til å gå inn i et forhold.

<b>BLE RASKT KJENT: </b>På grunn av koronasituasjonen ble Merete og Anders ekstra godt kjent. Etter at de møttes, har de vært sammen nesten hver eneste dag.
BLE RASKT KJENT: På grunn av koronasituasjonen ble Merete og Anders ekstra godt kjent. Etter at de møttes, har de vært sammen nesten hver eneste dag. Foto: Morten Bendiksen

Farens død noen måneder tidligere satte også i gang en viktig prosess hos Merete.

– Jeg fikk en oppvåkning da faren min gikk bort. De siste ukene han levde observerte jeg moren og faren min, og det var så rørende og romantisk å se det båndet de hadde etter å ha vært gift i nesten 60 år. Da han døde, bestemte jeg meg for å søke tilbake igjen til en sånn type kjærlighet. Jeg tenkte at de var så heldige, og at jeg ønsket finne den samme tryggheten, plattformen, en livsledsager.

Sommeren etter har 58-åringen fått nettopp denne tryggheten inn i livet.

Da Norge stoppet opp under koronapandemien i mars, innebar det at hun og Anders fikk tilbrakt ekstra mye tid sammen – og dermed ble de raskere kjent med hverandre enn om de begge hadde hatt fulle dager på jobb.

– Det å bli tvunget i isolasjon gjorde at vi ble veldig fort kjent, og det oppleves som om vi har vært sammen i mange år. Det ble en lang periode uten sosialisering med andre, det var bare oss to sammen. Jeg tenkte da at døgnet gjerne kunne hatt 24 timer til. Det var helt prima. Vi har gått turer, laget god mat, jobbet ved siden av hverandre hjemme. Vi har sett hverandre masse, og det har vært helt fantastisk, smiler Merete.

Les også: Bent Høie: – Tok jobb i Stavanger for å finne igjen Dag Terje

<b>I DOMMERPANELET:</b> Merete er klar for å bedømme kjendisenes danseferdigheter i en ny sesong av «Skal vi danse» på TV 2.
I DOMMERPANELET: Merete er klar for å bedømme kjendisenes danseferdigheter i en ny sesong av «Skal vi danse» på TV 2. Foto: TV 2

Kun fri på søndager

Denne høsten blir det derimot slutt på lange dager sammen for kjæresteparet.

Mens Anders jobber som konsulent, har Merete full stilling på Kunsthøgskolen ved siden av jobben som dommer i «Skal vi danse».

– Jeg har verdens morsomste lørdagsjobb, men fra høsten har jeg kun søndagene fri i fire måneder. Da blir den dagen ekstra hellig. Jeg gleder meg også til at Anders skal være med på «Skal vi danse», smiler den populære dommeren.

<b>SKAL PÅ DANSEKURS:</b> Merete og Anders kommer fra ulike miljøer, og han har derfor ingen danseerfaring. Nå skal kjæresteparet<br/>på kurs for å lære seg <br/>argentinsk tango.
SKAL PÅ DANSEKURS: Merete og Anders kommer fra ulike miljøer, og han har derfor ingen danseerfaring. Nå skal kjæresteparet
på kurs for å lære seg
argentinsk tango.
Foto: Morten Bendiksen

Selv om Merete og Anders deler lidenskapen for sjøen, og at de liker å tilbringe dagene sammen med felles interesser – er det én ting de ikke har til felles: Dansen.

– Jeg er helt ubrukelig til å danse. Totalt ubrukelig, ler Anders.

– Planen er at jeg skal ha ham med meg for å lære argentinsk tango, for det kan ikke jeg heller. Så det skal vi øve på sammen, smiler Merete før hun tar en raskt svingom med sin store kjærlighet på svaberget på sitt sommerparadis.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2020.

Les også